Byen der mobiltelefoner er forbudt

Likevel er det noen som flytter hit.

Den amerikanske byen Green Bank i West Virgina ligger midt i USAs radiostille sone. Der får du verken inn mobilsignaler, radio- eller TV-signaler. Wifi og trådløse nett er strengt forbudt. Likevel lar noen seg tiltrekke av radiostillheten.

Årsaken til de strenge reglene er at verdens største styrbare radioteleskop er plassert i området, som en del av det nasjonale radioastronomi-observatoriet.

Så strengt er det at innbyggerne bare har oppringt internett, og det er en politimann som har som eneste oppgave å patruljere området for å se etter forbudte trådløse installasjoner.

Eget trådløs-politi

Observatoriet spiller en viktig rolle, både i romforskning og i amerikansk etterretningsarbeid. Derfor er det også viktig for amerikanske myndigheter at det fungerer optimalt til enhver tid.

For de fleste moderne mennesker høres Green Bank ut som et teknologisk akterutseilt mareritt. For personer som mener de er el-overfølsomme, er det nærmest for paradis å regne.

Flere personer som oppgir seg å ha en allergisk reaksjon på elektromagnetisk stråling, har flyttet til Green Bank de siste årene. Dette er ikke bare populært blant de fastboende. I et område med få arbeidsplasser er ikke folk nødvendigvis positivt innstilt til tilflyttere som blir konkurrenter i kampen om jobbene.

Les mer: Vil ha bedre dekning, men ingen basestasjoner >>

(Kilde: Slate, The Daily Mail)

Les også
Er mobilbruk skadelig for barnehjerner?
Les også
Slik får du bedre innendørsdekning
Les også
Fra i dag får du ikke lov til å røre denne
annonse