GPS-trøbbel for Garmin

GPS-produsenten Garmin har opplevd store problemer de siste dagene da flere kunder har meldt om at deres GPS plutselig slår seg av og ikke lenger vil vise vei. Nå ber de alle kunder oppdatere sin GPS.

Mange "døde" GPS-er

Mange bilførere fikk seg en lite hyggelig overraskelse i går da Garmins GPS nüvi 765 slo seg av i det som kan virke som et teknologisk kollektivt selvmord. Flere kunder meldte nemlig i fra at deres GPS slo seg av og tilsynelatende tok en tidlig død. Garmins importør i Norge, Belanor, fikk også en rekke henvendelser fra frustrerte kunder.

- Vi fikk en god del hendvendelser i går. Det kan virke som om det er en datofeil i softwaren som skaper problemer for enheter over hele verden. Garmin har nå lagt ut en ny oppdatering som løser problemet, forteller supportsjef hos Belanor, Trond Svendsen til Teknofil.

Ifølge han vil oppdateringen i første rekke fungere for enheter som enda ikke har slått seg vrange. Enheter som har problemer må muligens inn til reperasjon, men han ber alle kunder teste oppdatering først.

Kjør oppdatering uansett

Ifølge Svendsen er det så langt kun toppmodellen nüvi 765 som har fått problemer, men om du har en annen modell skader det ikke å oppdatere også disse.
- Alle nüvi 765 må oppdateres. Så langt har problemet oppstått der, men det skader ikke å oppdatere også andre modeller.
For å oppdatere din GPS kan du gå inn på Belanor.no og laste ned oppdatering her. Oppdateringen må så installeres på din GPS via en datoverføringskabel.

Les også
Test: Mio Moov Spirit Flat GPS
Les også
Trenger dingsen din forsikring?
Les også
Stortest av GPS for bil
annonse