Til hovedinnhold

Det beste til Iphone

Noe av det som virkelig skiller Iphone fra andre mobiler er nettbutikken App Store som ble lansert samtidig som Iphone 3G. Her finner man så og si alle tenkelige og utenkelige tillegsfunksjoner og programvare til Iphone og Ipod Touch. Prisene varierer, og det er også en rekke gratisapplikasjoner å velge blant.
I App Store lar Apple hvem som helst utvikle og selge applikasjoner mot en provisjon av salget. Dermed er utvalget langt bedre enn på noen annen applikasjonsbutikk.
App Store har også vist seg å være en suksess. Nå går det mot 1 milliard nedlastninger i nettbutikken.

De beste

Det finnes riktignok et utømmelig og enormt utvalg av tilleggstjenester, men her har vi i redaksjonen samlet våre favorittapplikasjoner til Iphone som vi kan anbefale videre:
Se også våre tidligere anbefalinger.1. Facebook (gratis)
Et must for dem som raskt får abstinenser uten faceboka. Du vil fornøyd konstatere at det er mye raskere og enklere å administrere faceboka med Facebook-applikasjonen enn via Safari-nettleseren.

2. Yr.no (gratis)

Den offisielle Iphone-applikajsonen til NRK og Meteorologisk institutts værtjeneste. Her får du værvarsel fra 20 400 byer og tettsteder i Norge og utlandet med tidagersvarsel og meteogram.

3. Tweetie (17 kroner)

Mens du kan få Iphone-applikasjoner som Twitterific gratis, vil de fleste ivrige Twittere si seg enig i at det er vel verdt å betale 17 kroner for den forbedrede applikasjonen Tweetie.

4. Trafikanten (gratis)

Bruker du mye kollektivtransport, vil nok Trafikanten fort bli en favoritt. Her får du enkel infomasjon om rutetider i sanntid for buss, trikk og t-bane i Oslo og Akershus. Du kan søke alle stoppesteder og lagre dine sist brukte. Togtidene savnes imidlertid.

5. Radio (17 kroner)

Plaza.no leverer radio med 91 norske radiokanaler. Med denne kan du enkelt streame radio via internett. Bruker du 3G-nettet er det nyttig med telleren som viser hvor mye data som er lastet ned. Du kan også benytte deg av en sperre for mobilnettet, slik at det ikke blir dyr radio ved en feil.

6. Newsdesk (gratis)

Med newsdesk kan du enkelt holde oversikten over de viktigste nyhetene. Mens andre RSS-lesere gir deg et drøss med saker, holder Newsdesk seg enhver tid til hovedsakene fra verdens viktigste nyhetssider. Du kan også velge å få med de største norske nyhetssidene i oversikten.

7. Gilde Kokebok (gratis)

Her er det mange gode oppskrifter med bilder, selv om det selvfølgelig oppfordres til et spesielt høyt forbruk av Gildes produkter. Alle oppskriftene lagres på telefonen, så du trenger ikke være på internett for å ha tilgang.

8. Remote (gratis)

Med Remote kan du gjøre iPhonen din om til en fjernkontroll for din Mac og iTunes. Du kan enkelt stille lyd, lage og oppdatere spillelister og søke i iTunes.

9. Lockbox (gratis)

Med Lockbox kan du passordbeskytte og oppbevare hemmelig informasjon som koder til kredittkort, passord og lignende.

10. Rolando (29 kroner)

Rolando er et av de virkelig populære iPhone-spillene. Rolandoland er blitt invadert og Rolandoene trenger din hjelp. Et morsomt spill i lignende stil som Nintendos Super Mario og Loco Rock til PSP. Enkel underholdning som automatisk lagrer når du går ut av det. Du kan få en smaksprøve på spillet i gratis-varianten Rolando LITE.

De verste

Med et så stort utvalg blir det selvfølgelig mye rart. Listen over unyttelige, tåpelige og dumme programmer kunne nok blitt veldig lang. Men her er det vi mener er fem av de verste iPhone-applikasjonene:

1. I am rich (6000 kroner – fjernet av Apple)

For 1000 dollar kunne du i høst kjøpe applikasjonen I am Rich som hadde én eneste funksjonalitet: En rød lampe som lyser for å minne deg selv og omverdenen om at du har rikelig med penger. Med andre ord: en lampe som indikerer at du er en komplett idiot. Åtte personer rakk å kjøpe applikasjonen før Apple fjernet den fra App Store.

2. iFart Mobile (6 kroner)

Prompemaskinen for store og små barn som vil betale penger for enkel underholdning. Og dette er bare en av mange prompemaskiner i App Store…

3. iBeer (11 kroner)

Virtuell øl for deg som vil imitere at du drikker et glass øl. Det bobler, tømmes og raper til og med når du er ferdig. Det finnes også lignende gratisvarianter som iPint.

4. Yes/No (Gratis)

Verdens enkleste beslutningstaker for den ubesluttsomme. Gir deg enten ja- eller neisvar.

5. iToilet (6 kroner)

Toalettlyder i lignende stil som prompemaskinen. Den foreslås brukt hvis du trenger å imitere magekjør. Lås deg inn på do og skru opp lyden, og du skal ha en unnskyldning til å komme deg bort.

Har du noen anbefalinger eller advarsler? Del gjerne med oss i diskusjonsforumet under.

Mer om
annonse