Til hovedinnhold

Svindelforsøk mot Finn.no

Mange databrukere har mottatt en mail som tilsynelatende ber kunder oppdatere informasjon på sin konto hos Finn.no. Finn.no advarer mot e-posten som ikke er sendt ut fra dem.

Ikke stol på mailen

Flere fikk i dag og i går en mail som tilsynelatende kommer fra Finn.no hvor det advares mot uvanlig aktivitet på deres konto hos Finn. E-posten, som også Teknofil har fått tilsendt, opplyser brukeren om at tilgangen til kontoen hos Finn.no har blitt begrenset "til dette problemet er løst". I e-posten er det vedlagt en lenke hvor kundene kan gå inn og logge seg på en nettside som tilsynelatende er Finn.no. Dette er den derimot ikke og Finn advarer mot å følge lenken.

- Advarsel: Det foregår nå phishing-forsøk via e-post som tilsynelatende er fra FINN.no. Ikke svar på e-posten, ikke klikk på linker eller oppgi personlige opplysninger som personnummer, passord eller lignende, skriver de på sine nettsider.

De ber alle som har fulgt lenken og lagt inn sitt brukernavn og passord hos Finn snarest endre sitt passord, og da ved å gå direkte til Finn.no og ikke følge lenker gitt fra tredjepart.

Sjekk URL-en

Eposten som har blitt sendt ut er profesjonelt utført hvor avsender er oppgitt som info@finn.no. Selve teksten inneholder derimot flere skrivefeil, men lenken som gis i e-posten ser også i utgangspunktet legitim ut. Lenken du blir sendt til er derimot ikke hos Finn.no. Oppmerksomme brukere vil se at url-en, selve nettadressen, ikke er hos Finn.no, men http://bosniacul.freeoda.com. Dette er et sikkert tegn på at avsenderen ikke er den de utgir seg for.

Lenken som e-posten fører til er nå lagt død for å hindre at flere blir lurt av dette svindelforsøket.

Mer om
annonse