Til hovedinnhold

Ikke bytt ut videokameraet enda

Nikon lanserte nylig verdens første speilreflekskamera med videofunksjon. Selskapet har enda litt vei å gå for å nå helt opp skal vi tro eksperter.
Fungerer D90 som videokamera?
Nettsiden Camcorderinfo.com har gjennomført en inngående test av videofunksjonen D90. Nikon var svært så fornøyde da de lanserte dette kameraet med mulighet for opptak av HD-video, men Camcorderinfor er ikke helt fornøyd.
For det første mener de HD-videoen i kameraet langt fra er god nok. Om du håper å kunne spare penger på innkjøp av HD-kamera vil du bli grundig skuffet. Kameraet kan nok ta stillbilder i god oppløsning, men videooppløsningen på 720p er langt fra god nok sammenlignet med HD-kameraene på markedet i dag. Ifølge nettsiden var det visse videoer med lite lys som ble gode, men de ville helst sett at Nikon hadde satset på full HD-oppløsning med 1080p når de først la inn videofunksjonen.


Nikon D90 er verdens første speilreflekskamera med videofunksjon.
Nettsiden påpeker selv at det kanskje er urettferdig å sammenligne videofunksjonen i dette fotokameraet med et kamera dedikert for videoopptak. Men som de selv påpeker har de så langt ikke mye annet de kan sammenligne denne videofunksjonen med. Det at de er først ute gir en fjær i hatten til Nikon selv om kvaliteten på videoen kunne vært bedre.
"Bølger" i bildet
Det som derimot drar mer ned enn selve kvaliteten er at videofunksjonen fungerer meget dårlig om du beveger kameraet. Bevegelse gir en effekt hvor det kommer "bølger" i bildet som skaper en lite anvendelig video. Camcorderinfor har selv lagt ut eksempel på dette på Youtube.
Om du beveger kameraet under filming skapes det en irriterende "bølge"-effekt i videoen.
Grunnen til at disse "bølgene" skapes er fordi kameraet prossesserer toppen av bildet først og så fortsetter nedover. Dette betyr at du må ha et stativ eller være svært stø på hånden om du vil ta opp video med kameraet.
Camcorderinfo er altså ikke helt overbevist over hvor mange videoentusiaster som kommer til å få glede av D90. Som fotokamera får derimot D90 meget god kritikk hos Camcorderinfo sin søsterside Digitalcamerainfo. De mener dette er et ypperlig speilreflekskamera for både amatører og mer erfarne fotografer.
Nikon er på sin side ikke helt enig i kritikken. De har tidligere lagt ut filmer på nett for å vise hvor gode videoopptakene med D90 faktisk kan bli.
Kilde:
Camcorderinfo.
Digitalcamerainfo.

Les også
Kjøpeguide for videokamera
Les også
Slik tar du bedre nattbilder
Les også
Superkjappis på testbenken
Les også
Se den utrolige Canon-videoen
Les også
Se Nikons videokvalitet
Les også
Speilrefleks med HD-video
Mer om
annonse