Tek.no

Nyhet

Snapdragon 821 er avslørt, og ryktene sier at Galaxy Note 7 vil være først ut

Blir kraftigere enn alle dagens toppmodeller.

Qualcomm
12 Juli 2016 13:23

Qualcomms kraftige mobilbrikke Snapdragon 820 har vært på markedet en stund nå, og selv om det har ligget i kortene at en oppfølger snart skulle komme, har de offisielle kunngjøringene hittil uteblitt. Nå har Qualcomm omsider dratt sløret av nykommeren.

Snapdragon 821, som den nye brikken heter, er riktignok ikke noen stor nyvinning, men byr likevel på en del forbedringer sammenlignet med velkjente Snapdragon 820.

10 prosent kraftigere

Brikken har en klokkefrekvens på opptil 2,4 GHz, der forgjengeren opererer med 2,1 GHz på det meste. Ifølge Qualcomm vil den samlede ytelsen til den nye brikken være cirka 10 prosent høyere enn på 820, noe selskapet bedyrer vil gi merkbart bedre ytelse i applikasjoner.

OnLeaks

Snapdragon 821 skal også levere bedre energieffektivitet, men Qualcomm har ennå ikke delt detaljene om hvor store forbedringer vi kan vente oss på dette området i praksis.

Galaxy Note 7 kan være først ut

De øvrige, tekniske detaljene er også svært sparsomme på nåværende tidspunkt, men Qualcomm kan i det minste avsløre at mobile enheter med den nye brikken vil dukke opp i løpet av andre halvdel av 2016, som kan bety om kort tid.

Hvilke modeller som vil få Snapdragon 821 først kan man bare spekulere i, men som vi meldte i slutten av juni har troverdige rykter indikert at Samsungs neste Galaxy Note-modell trolig vil være utstyrt med brikken. Qualcomm opplyser for øvrig at flere detaljer om Snapdragon 821 vil komme ganske snart.

I mellomtiden gjør Samsung det også skarpt på TV-fronten: Den nye 4K-modellen gir deg svært god bildekvalitet for pengene »

(Via 9to5google)

Les også
Neste Galaxy Note får trolig Snapdragon 821-prosessor
Les også
Samsung hopper trolig over Galaxy Note 6 og går rett til Note 7
Les også
Hvis disse Samsung Note 6-spesifikasjonene stemmer så kan vi glede oss
Les også
Superkraftig brikkesett til mobiler og nettbrett er lansert
annonse