Til hovedinnhold

Så mye koster Samsungs nye 4K Blu-ray-spiller

Kan nå forhåndsbestilles over dammen.

Las Vegas/Tek.no: Ett av de store temaene under årets messe her i syndenes by, er HDR. TV-er med 4K-oppløsning ser ut til å bli standard selv på de billigste modellene i året som kommer, mens HDR fortsatt blir forbeholdt mer påkostede skjermer.

Noen strømmetjenester ser ut til å hive seg over HDR-bølgen allerede i år, men den største konkurrenten til disse tjenesten kan bli Blu-ray-platen. Ja, du hørte riktig, Blu-ray får en ny vår med oppusset kvalitet – og en av produsentene som kan gi deg dette er Samsung.

Under 5000 kroner

Samsung kommer etter alt å dømme til å by på sin nye 4K Blu-ray-spiller i norske butikkhyller innen det kommende halvåret. Vårt første møte med denne spilleren fikk vi allerede under IFA-messen i høst, men prisen og tilgjengelighet var da helt i det blå.

Akkurat hvor mange titler som blir tilgjengelig i det nye formatet er litt usikkert, men her er noen av de som var utstilt hos Samsung.

I forbindelse med pressekonferansen sin her i Las Vegas, slapp dog Samsung nyheten om at det nå er mulig for amerikanske forbrukere å forhåndsbestille seg et eksemplar. Prisen er på 399 dollar for de som velger å være tidlig ute, mens vi får bekreftet fra messegulvet at den ordinære prisen vil ligge på 499 dollar.

Det betyr at den etter alt å dømme vil havne på rundt 5000 kroner også her på berget.

HDR for alle pengene

Med denne fysiske spilleren kan du altså snart kjøpe film i 4K på plate. Det betyr at du får den ypperste kvaliteten du kan gi din nye 4K-TV, for båndbredden skal etter alt å dømme ligge langt over hva for eksempel Netflix kan by på med sitt innhold.

Den nye plattformen skal også mette behovet for de som har eller vil kjøpe seg en HDR-kompatibel 4K-TV før spilleren kommer. Ergo kan du blant annet kose deg med 10-bits farger og ikke minst en lysstyrke på rundt 1000 nits.

Vil du vite mer om 4K Blu-ray?
Her har du en fin gjennomgang » (Tek Ekstra)

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

Les også
Philips lanserer lekker og kompakt 4K-Blu-ray-spiller
Les også
4K-filmene er endelig på vei – flere filmselskaper forplikter seg til å slippe høyoppløste Blu-ray-plater
Les også
Samsung UBD-K8500: HDR får oss til å måpe like mye som da vi så Blu-ray for første gang
Les også
Glem 4K - snart får YouTube støtte for HDR
Les også
Dette er teknologien du finner i de nyeste TV-ene
Les også
Dette er de første filmene i 4K-Blu-ray
Les også
Samsung lanserer verdens første 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Nå er Blu-ray for 4K lansert
annonse