Nyhet

Snart kan du bygge din egen robot og styre den med en hanske

«Ziro» søker nå folkefinansiering.

I januar meldte vi om et nytt robotkonsept kalt «Ziro», som går ut på å la folk bygge en fjernstyrt robot selv og kontrollere den med en hanske. Som blant andre Engadget melder har konseptet nå blitt lagt ut på finansieringsnettstedet Indiegogo, og er dermed nærmere en realitet.

Ziro er altså et slags byggesett som har til hensikt å gi brukere stor fleksibilitet når det gjelder å designe og bygge egne robotkonsepter.

Wi-Fi-styrte motormoduler

Produktet kommer med et antall motor-moduler som kan bevege seg enten som «ledd» eller i 360-graders rotasjoner. Motorene kan kontrolleres trådløst ved hjelp av en spesiell hanske-innretning som brukes ved å utføre ulike håndbevegelser.

Den medfølgende mobilappen lar deg enkelt programmere hvordan hansken skal styre modulene.

Denne hanske-kontrollen er koblet til mobiltelefonen via Wi-Fi, så det er altså mobilen som brukes som robotens «hjerne». Det følger med en egen mobilapp som skal gjøre det enkelt å programmere motorene til å lystre de ulike håndbevegelsene, så ingen manuell koding er nødvendig.

Meningen er at motor-modulene skal kunne brukes sammen med for eksempel 3D-skrevne deler, eller for den saks skyld papp eller andre materialer du måtte ha liggende. Dermed er det altså bare å slippe kreativiteten løs.

Over finansieringsmålet

Modulene skal ifølge produsenten ha en batteritid på opptil syv timer avhengig av belastning, mens kontrollhansken skal holde til rundt fire timers bruk på én oppladning. Det følger med en egen ladestasjon til modulene, mens hansken lades via mini-USB.

Ziro har samlet inn 38 000 dollar av et fleksibelt mål på 30 000 dollar med én måned igjen. For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 150 dollar for fire moduler, men du må opp til 400 dollar om du vil ha åtte moduler.

Produktet skal bli tilgjengelig i januar neste år, og produsenten sender til hele verden. Mer informasjon finner du hos Indiegogo, og se også video under.

Sharp har nå laget en robot-mobil: Den har en projektor i hodet »

Les også
Her er Mars-kjøretøyet i ferd med å krysse sitt vanskeligste terreng hittil
Les også
Atlas har fått kuttet kabelen
Les også
Denne robotarmen kan du programmere til å gjøre hva du vil
Les også
Bygg en fjernstyrt robot med Ziro
annonse