Tek.no

Nyhet

Nokia skal selge mobiltelefoner igjen

Det bekrefter toppsjefen deres.

Shutterstock
19 Juni 2015 18:00

Vi skal ikke mer enn et par måneder tilbake i tid for å finne en uttalelse fra Nokia hvor de benekter at de skal lage mobiltelefoner. Samtidig spekulerte noen i at det likevel kunne bety at de ville designe smartmobiler, men la et annet selskap produsere dem. I så fall kunne de selge dem under det velkjente Nokia-navnet, slik de gjorde med Android-nettbrettet Nokia N1 tidligere i år.

Nå viser det seg at det var hold i denne spådommen, skriver GSMArena. Nokia-sjef Rajeev Suri bekreftet overfor tyske Manager Magazin at de nå «ser etter partnere» til mobilsatsingen sin.

Taiwanske Foxconn er en sannsynlig samarbeidspartner, ettersom de produserte det nye nettbrettet til Nokia. Ellers virker det mest sannsynlig at Nokia kommer til å velge Android som operativsystem. Dette fordi N1-nettbrettet har Android.

Oppkjøpskontrakten med Microsoft inkluderer imidlertid en klausul om å ikke selge mobiltelefoner med Nokia-navnet på før andre halvdel av 2016. Dermed kan det ta litt tid før de nye Nokia-mobilene faktisk kommer i salg.

(Kilder: GSMArena, Manager Magazin)

Les også
Snart kan du kjøpe Nokia-mobiler igjen
Les også
Nokia lanserte kameramobil med 41 megapiksler
annonse

Les også