Til hovedinnhold

Slik ser HPs nye og billige Chromebook ut

Chromebook har dratt forbi Mac på det amerikanske markedet.

HP, Colourbox

De Chrome OS-baserte, bærbare PC-ene begynner å bli ganske tallrike, og nå har PC-giganten HP kunngjort enda en ny modell. Chromebook 11 G5, som modellen heter, blir selskapets første 11-tommer med berøringsskjerm.

Maskinen blir også ganske så billig, med en startpris på relativt beskjedne 189 dollar, cirka 1600 kroner. Norsk pris og lanseringsdato er imidlertid ikke kjent, men modellen skal ifølge HP nå butikkhyllene i oktober i år.

God batteritid

Med tanke på den lave prisen er det kanskje ikke så overraskende at spesifikasjonene ikke akkurat gir bakoversveis. Maskinen kommer med en tokjerners Intel Celeron-prosessor av typen N3060 på 1,6 GHz, 2 GB eller 4 GB minne og enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass.

HP Chromebook 11 G5.
HP

Skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler, en ganske utbredt oppløsning blant Chromebook-maskiner, mens den største fordelen nok er batteritiden, som ifølge HP ligger på 12,5 timer. Startvekten er også ganske upåklagelig, og er oppgitt til 1,1 kilogram.

Blir Android-klar

Ellers har Chromebook 11 G5 som sagt berøringsskjerm, som HP sier vil komme godt med etter hvert som Chrome OS får på plass støtte for Android-applikasjoner. Denne støtten er som tidligere meldt på vei ut til Chromebook, men HPs maskiner er ikke blant de som er først ut.

HP opplyser i pressemeldingen at Chromebook har slått skikkelig an i markedet og viser til at maskinene nå har passert Mac i markedsandel i USA. Utbredelsen har gått en god del tregere i Norge, men det er jo godt mulig at den nye Android-støtten vil få fart på sakene.

HP lanserte også en Chromebook i den andre enden av spekteret nylig: Chromebook 13 er nok en av de råeste i kategorien »

annonse