Tek.no

Nyhet

Edward Snowden gir sin støtte til Apple

Varsleren mener det vil være lurt å ikke gjøre som Google.

YouTube
18 Juni 2015 18:00

Tidligere denne måneden gikk Apple-sjef Tim Cook hardt ut mot konkurrenter som Google og Facebook, fordi han mener at slike selskaper har bygd sin forretningsmodell på å samle inn personlig informasjon om brukerne. Cook fortalte samtidig at det var langt unna Apples strategi, og advarte mot den dagen de andre selskapene virkelig viste hva de kunne bruke alle personopplysningene dine til.

Nå får han støtte av ingen ringere enn varsleren Edward Snowden, som fortsatt sitter i asyl i Russland, melder Tech Crunch. Selv dersom Cook kanskje hadde en kommersiell baktanke med uttalelsene sine, synes Snowden det var positivt:

– Jeg tror ikke det har noen betydning om han er ærlig eller uærlig her. Det som betyr noe er at han åpenbart har et kommersielt incentiv for å skille seg ut fra konkurrenter som Google, sa Snowden til Tech Crunch under Challenge.rs-konferansen i Barcelona denne uken.

– Men hvis han gjør dette, hvis han styrer Apples forretningsmodell i en annen retning og sier «Vi skal ikke samle inn- og selge informasjon. Vi skal heller lage og selge gode produkter», så er det gode nyheter for personvernet. Det er bra for forbrukerne, fortalte Snowden videre.

– Vil være et svik om de snur

Snowden fortsatte med å si at vi som forbrukere gjør det lurt i å støtte selskaper som tar slike standpunkter. Selskaper som altså ikke samler inn brukerdata. Han tror det vil gi dem et bedre omdømme, og at det vil skape et bedre kundeforhold. Ikke minst vil det være til det beste for samfunnet, skal vi tro varsleren.

Apple-sjef Tim Cook. Foto: Apple

Han advarer likevel Apple mot å si slike ting nå, for så å gå tilbake på det senere. Det vil de i så fall få svi for:

– Hvis de snur på dette i fremtiden, synes jeg Apple virkelig burde få høre det, for det vil i så fall være et tillitsbrudd og et svik mot kundene. Men basert på lederskapet som Tim Cook har utvist så langt, at han har snakket varmt om å verne privatlivet, tror jeg han kommer til å holde løftet, avslutter Snowden.

Er du bekymret for å gi Google, Facebook og andre personopplysninger?
I Danmark vil de heller ha rabatter enn privatliv »

(Kilde: Tech Crunch)

Les også
President Obama kommer definitivt ikke til benåde Snowden
Les også
– De grafser til seg alt de kan lære om deg, og tjener stort
annonse

Les også