Tek.no

Nyhet

Denne iPhone-hacken kan lure hvem som helst i fella

Skal være umulig å beskytte seg mot.

Montasje: Shutterstock/teknofil.no
22 Apr 2015 16:00

Sikkerhetsfirmaet Skycure har presentert en ny og ganske skummel svakhet i Apples iOS-system.

De har nemlig demonstrert hvordan det er mulig å sette opp infiserte Wi-Fi-hotspots, og krasje alle iOS-enheter i nærheten.

Takket være en feil i iOS 8 kan de manipulere sikkerhetssertifikater sendt til iOS-enheter over trådløse nettverk, og gjøre at de krasjer. Disse enhetene vil fortsette å krasje om og om igjen helt til de er ute av nettverkets rekkevidde.

Kan ikke stoppes av brukerne

Dette høres ikke kanskje så alvorlig ut, ettersom de med onde hensikter må ha tatt kontroll over en Wi-Fi hotspot i utgangspunktet, og du må koble deg opp mot nettverket deres for å være utsatt.

Problemet er bare at iOS-mobiler er forhåndsprogrammert til å automatisk koble seg opp mot enkelte typer trådløse nettverk, avhengig av hvilket mobilselskap du har.

I USA vil for eksempel mobilene til AT&T-kunder automatisk koble seg på ethvert nettverk som heter «attwifi», og dette har ikke brukeren selv kontroll over.

Den eneste måten å unngå problemet på er å skru av trådløst nettverk fullstendig.

Skycure viser hvordan telefonen påvirkes.

Kan skape trøbbel på børsen

For privatpersoner er dette neppe et veldig stort problem, selv om man kan tenke seg at metoden for eksempel kan brukes av kriminelle som vil hindre folk i å ringe etter politiet.

Potensielt mer alvorlig er det at metoden kan brukes til å skape trøbbel for offentlige institusjoner.

Nettstedet Gizmodo trekker frem børsen som et eksempel på et sted der hackere potensielt kan gjøre mye skade ved å slå ut meglernes mobiltelefoner. Spesielt om dette skjer i situasjoner der børsen allerede er «nervøs».

Heldigvis jobber Skycure med Apple for å løse problemet. De har naturligvis ikke offentliggjort detaljene man trenger for å utføre disse angrepene, så forhåpentligvis lanseres en løsning før noen får utnyttet svakhetene.

Hackere kan skape mye trøbbel i vårt stadig mer teknologiavhengige samfunn
De har til og med begynt å ta kontroll over hvitevarene dine

(Kilde: Gizmodo)

annonse