Til hovedinnhold

Ny spionsikker mobil lanseres på MWC

Blackphone får nytt OS, og skal hindre at uvedkommende kan snoke på mobilen din.

Det er fremdeles godt over en måned til Mobile World Congress åpner i Barcelona. Men selskapene SiletCircle og Geeksphone har sammen sendt ut en pressemelding der de forteller at de vil lansere en ny mobiltelefon under verdenskongressen.

De to selskapene starter et samarbeidsselskap med base i Sveits, heter det i pressemeldingen.

Egen versjon av Android

Telefonen får navnet Blackphone, og skal ha et eget operativsystem kalt PrivatOS, som egentlig er en egen versjon av Android. Med denne telefonen skal brukere kunne sende og motta krypterte samtaler uten at operatører eller mobilprodusenter skal kunne avlytte samtalene. Du skal også kunne sende og lagre videofiler, i tillegg til å video-chatte uten at noen kan snoke i hva du driver med.

Telefonen vil bli tilgjengelig for bestilling samme dag som Mobile World Congress åpner, 24. februar i år.

Bak telefonen står Phil Zimmermann i PGP (Pretty Good Privacy), Javier Agüera og Rodrigo Silva-Ramos, medgründere i Geeksphone, Jon Callas, medgründer i PGP og teknisk direktør i Silent Circle og Mike Janke, administrerende direktør i Silent Circle og tidligere marinejeger i US Navy SEAL.

Uklart om spesifikasjoner

Selskapet er nokså tilbakeholdne med opplysninger om telefonen, men hevder den vil være operatøruavhengig, og ha spesifikasjoner på høyde med de beste telefonene på markedet.

Selskapet har også lagt ut en video for å markedsføre telefonen. Her kan dere se telefonen, og høre mer om hvorfor selskapet har utviklet den:

Les også: Så enkelt kan mobilen brukes til spionasje

annonse