Til hovedinnhold

Dette er ikke Internet Explorer

Microsoft har presentert sin nye nettleser.

skjermbilder/Microsoft

Microsoft lanserte offisielt sin nye nettleser, som skal erstatte Internet Explorer, i går kveld. Hittil har nettleseren gått under det tøffe kodenavnet Project Spartan, og derfor trodde flere at det endelige navnet kunne bli Microsoft Spartan. Slik gikk det ikke.

For vet du hva Microsoft landet på? «Edge». «Microsoft Edge», melder The Verge. Fra før forbinder vi navnet med laber datahastighet i mobilnettet, en gitarist i bandet U2, eller nyere Samsung Galaxy-telefoner.

Det ironiske er likevel at Microsoft har valgt Edge (engelsk for «kant»), fordi den nye nettleseren skal «slipe vekk kantene» (!) mellom bruk og innhold på Internett. Det kommer frem i denne teaser-videoen:

Den nye Edge-logoen er temmelig lik den gamle Internet Explorer-logoen. Blåfargen er litt mørkere, og ringen rundt er fjernet helt. Isteden har den nye Edge-logoen fått en slags «hestehale» på toppen. Dessuten er designet flatere og mer minimalistisk.

Kanskje er hensikten er at brukerne skal kunne gjenkjenne den blå E-en i nye Windows 10, og skjønne med en gang at dette er nettleseren, hevder Pocket-Lint.

Microsoft Edge blir tilgjengelig for folk flest når Windows 10 kommer i salg senere i år. Vil du få tilgang til en tidlig utgave av operativsystemet, kan du melde din interesse hos Microsoft Insider Program.

Hva som er nytt i Internet Explorer-arvtageren har vært kjent lenge:
5 ting vi gleder oss til i Microsofts nye nettleser »

(Kilder: Pocket-Lint, The Verge)

annonse