Tek.no

Nyhet

Tåler Apple Watch vann?

Apple selv sier «nja», men denne videoen sier definitivt «ja».

Skjermdump fra YouTube/FoneFox/Teknofil.no/montasje
Torstein Norum Bugge
28 Apr 2015 12:27

Et av de store spørsmålene som dukket opp da det ble kjent at Apple skulle lage en smartklokke, var hvorvidt denne ville bli vanntett. Det er klart at hvis du først skal ha på deg et produkt hver dag i all slags vær, og kanskje også trene med det, så er det en fordel at det ikke ødelegges av en liten regnskur.

Apple må ha tenkt det samme, og kunngjorde derfor at Apple Watch var vannavvisende. Akkurat hva dette betydde, ville de ikke si noe mer om.

Nå kan imidlertid TechCrunch melde om at noen våghalser i YouTube-kanalen FoneFox har tatt med seg en Apple Watch på svømmetur. Testen viser at smartklokken kan være langt mer vanntett enn tidligere trodd.

Overlevde 15 minutter under vann

Dusj i vei! Apple Watch tåler både såpe og vann. Foto: Skjermdump fra YouTube/FoneFox

Prøvelsen ble filmet, og lagt ut på YouTube. I videoen bruker de en Apple Wacth Sport, altså treningsutgaven av klokken. Det burde strengt tatt ikke ha noe å si hvilken variant de brukte, men det er vel rimelig å anta at valget falt på denne på grunn av prisen. Testen viser imidlertid at de kanskje ikke hadde så mye å bekymre seg for allikevel, for klokka overlevde fint en svømmetur og nedsenkning i vann i over 15 minutter. Du kan se videoen med egne øyne under:

Men hva sier egentlig Apple at Apple Watch skal tåle? I utgangspunktet klassifiserer Apple smartklokka si som «vannresistent». Dette betyr at den skal tåle en vannsprut, men ikke nødvendigvis bør tas med i bassenget eller dusjes med.

Apple-sjef Tim Cook dusjer visstnok med sin Apple Watch hver eneste dag. Foto: Apple

Paradoksalt nok har Apple-sjef Tim Cook selv uttalt at han dusjer med Apple Watch på armen, uten at det er noe garantibevis. Det klokka imidlertid har, er en IPX7-sertifisering. Dette betyr kort og godt at klokka skal tåle å senkes ned i 1 meter vann i 30 minutter uten å ta skade av det. Til sammenligning, så er dette samme vanntetthet som Samsung har på sin Galaxy S5.

Forskjellen er at Samsung markedsfører produktet sitt som vanntett.

Føre var-prinsippet?

Hvorfor Apple har valgt å gjøre dette, er uklart, men de vil kanskje ikke love mer enn de kan holde. Dessuten er det vel en viss fare for at ganske mange vil greie å ødelegge Apple Watch-en sin etterhvert, og da er det mye greiere om de ikke kan kreve erstatning for vannskader. For deg som bruker, betyr dette uansett at det ikke nødvendigvis er verdens undergang om du skulle glemme å ta av klokken før du hopper i dusjen eller hotellbassenget.

Det er ikke bare-bare når Apple skal lansere noe nytt:
Apple fjerner klokke-konkurrentene fra Apple Store »

(Kilde: TechCrunch, Macworld)

annonse

Les også