Elbilsalget i Europa: opp 78 prosent. USA: ned 17 prosent

...men i Teslas hjemland er situasjonen helt motsatt.

Det er en kjent sak at Europa har omfavnet elbilene i langt større grad enn våre amerikanske naboer på andre siden av Atlanteren. Ifølge Engadget er denne forskjellen i ferd med å bli større, etter at tallene for bilsalget i første og andre kvartal i 2015 ligger på bordet.

I Europa har elbilsalget økt med 78 prosent siden 2014. I USA har utviklingen vært motsatt, og salget sank med 17 prosent.

Størst økning i de største landene

Amerikanerne heller kanskje mer mot bensinslukende pickuper enn biler, så lenge oljeprisen holder seg lav. Foto: Shutterstock

Den enorme økningen stammer først og fremst fra salg i de største økonomiene i Europa, altså Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Men også mindre land, som Bulgaria (opp fra ynkelige 2 til 20 biler) ser en markant økning.

Så hva er det egentlig som gjør våre amerikanske naboer så veldig skeptiske til elektriske fremkomstmidler? Er ikke USA tross alt Tesla Model S sitt hjemland?

Som så mye annet, så har det med oljepriser å gjøre. Oljeprisene er nå rekordlave, noe som merkes godt i USA. Det er få eller ingen elbil-fordeler, og dermed blir det mindre og attraktivt å kjøpe elbil dess lavere oljeprisen blir. Dessuten, som Engadget også nevner, er USA et mye større geografisk område. Dermed blir rekkeviddeangsten et reelt problem, fordi folk bor fysisk lenger unna hverandre.

I Europa påvirker oljeprisen drivstoffprisene i langt mindre grad, elbilfordelene er langt flere og avstandene er mindre.

Kan dette løfte elbil-salget i USA?
Porsche, Audi og Mercedez-Benz blir Tesla-konkurrenter »

(Kilde: Engadget, Autoblog)

annonse