Til hovedinnhold

Mobilt kamerastativ gjør jobben

Pico Dolly er som en rulleskøyte man kan ta opp video fra.

Det finnes mange entusiaster der ute som gjerne vil lage videoene sine litt mer spennende og bevegelige, og det finnes også mange muligheter for å plassere videokameraet eller speilrefleksen på diverse rullende ting – som for eksempel et skateboard.

En annen mulighet kan være Pico Dolly – et lite og portabelt system som man trygt kan plassere kameraet sitt på uten å være redd for uforutsette problemer som man gjerne støter på ved hjemmelagde løsninger.

Solid liten rakker

Pico Dolly passer best for små produksjoner eller ved anledninger der motivet er forholdsvis lite. Stativet kan likne på en skranglete rulleskøyte, men Pico Dolly er lagd av aluminium og virker forholdsvis solid.

Stativskøyten har en lengde på 3,5 tommer (8,9 cm) og veier kun 1,4 kg. Med på stativet følger i tillegg tre skruefester hvor man kan feste en valgfri 11-tommers friksjonsarm.

Med Pico Dolly kan man med andre ord ta glidende og sømløse opptak uten å ta opp mye plass eller å bruke tusenvis av kroner på dyrt og tungvint utstyr – noe alle entusiastene rundt omkring vil sette pris på.

Se følgende video for å vite mer om Pico Dolly:

Pris og tilgjengelighet

Pico Dolly er tilgjengelig hos Photography and Cinema, til en pris på 65 dollar – eller 360 kroner.

Nettbutikken sender dessverre ikke til land utenfor USA, men det går an å få varer kjøpt i USA importert til Norge. Les en egen guide for dette på Hardware.no.

(Kilde: PetaPixel)

Les også
Kamerakaster gir deg oversikt over omgivelsene
Les også
Steadicam for speilrefleksen
Les også
Kompakt kamerastativ fra Velbon
Les også
Hvorfor man bør fotografere med stativ
annonse