Til hovedinnhold
Nyhet– Apple lanserer TV-tjeneste før jul

– Apple lanserer TV-tjeneste før jul

Skal være på plass før deres egen HDTV dukker opp.

Apple er på vei med en abonnementsbasert TV-tjeneste som skal være klar før jul. Dette hevder New York Post, og de forteller videre at tjenesten skal fungere over Internett via streaming.

Det er forventet at Apple lanserer sin nye Apple TV-boks på førstkommende onsdag, og det har versert rykter i en god stund om at de jobber med sin egen flatskjerm-TV. Apple TV, som vi testet tidligere i år, spiller bare av filmer, videoer og musikk du enten har liggende på PC-en, eller som du kjøper via iTunes.

Nå utvikler altså Apple en TV-tjeneste som utvider innholdet betraktelig i forhold til Apple TV, men møter angivelig på motstand hos flere innholdsleverandører.

Kontrollkrav

Ifølge New York Post forteller kilder med kjennskap til samtalene mellom Apple og TV-selskapene at forhandlingene for det meste har stoppet opp, mye på grunn av Apples kontrollkrav.

– Apples ståsted kan summeres opp som "vi bestemmer prisen, vi bestemmer innholdet," hevder en av kildene. En annen anonym mediasjef sier at selskapet "vil ha alt for ingenting." Dette likner i så måte på tidligere konflikter Apple var borti med både bladforlag og musikkselskaper.

Apple skal ha vært i dialog med TV-selskapene siden 2009. Forhandlingene ledes av Eddy Cue – en av Apples toppsjefer som tidligere var involvert i å hale i land avtaler om innhold i iTunes.

TV-kanaler som apper

Den nye TV-tjenesten vil la brukere streame innhold via nettet direkte til TV-skjermen. Betalingen foregår månedlig med et vanlig abonnement.

Apple skal i tillegg vurdere muligheten til å lansere TV-kanaler som "apper", slik at de deretter kan lastes ned etter behov. Foreløpig er det ingenting som er klart og det er fremdeles uvisst hva som skjer.

New York Post påstår at TV-tjenesten vil være klar før jul. Denne TV-tjenesten er i så fall en viktig brikke som faller på plass før Apple lanserer sin HDTV. TV-en er forventet å dukke opp tidligst i slutten av 2012 eller i løpet av 2013.

annonse