Tek.no

Nyhet

11 millioner passord fra spillnettsted er lekket

Trolig den største kjente lekkasjen i år.

14640253, Istockphoto
Jørgen Elton Nilsen
25 Juli 2012 12:20

En av årets største lekkasjer av passord etter et hackerangrep er nå bekreftet. Hele 11 millioner passord, kombinert med e-poster, har blitt lekket etter et angrep mot det tyske spillnettstedet Gamigo.

Angrepet skal ha funnet sted allerede i mars, altså for fire måneder siden. Gamigo gikk da ut og informerte brukerne om at de hadde hatt et innbrudd, og at krypterte passord, brukernavn og muligens andre kontodata var lekket.

Nettstedet tvang så samtlige brukere til å endre passord neste gang de logget inn.

8 millioner unike brukere

Men selv om brukerne hos Gamingo har byttet passord, er det fortsatt en fare for angrep. Innholdet i den store filen som ble lagt ut på nett, men som nå er fjernet, inneholdt e-post-adresser fra store aktører som Gmail, Yahoo og Hotmail.

Har du brukt det samme passordet og den samme e-post-adressen andre steder, må du bytte passord også på disse stedene, for å unngå videre skade.

Av de 11 millionene passordene som er lagt ut på nett, er det 8,2 millioner unike adresser. Av disse kommer tre millioner fra USA, 2,4 millioner fra Tyskland og 1,3 millioner fra Frankeriket.

Pwnedlist.com fikk lastet ned filen før den forsvant for allmennheten. På deres hjemmesider kan du sjekke om du er rammet av angrepet.

En av de største lekkasjene i år

Det siste halvåret har vi sett et hav av hackerangrep der bakmennene har lagt ut brukerinformasjon offentlig. Antallet e-poster og passord i denne lekkasjen gjør den trolig det største så langt i år.

I juni var det LinkedIn som ble satt på prøve. 6,4 millioner passord fra det bedriftsrettede sosiale nettverket ble lagt ut på nett, med en krypteringsløsning det var lett å knekke. For en drøy måned siden havnet et hav av tekstmeldinger fra en av Russlands største teleoperatører på nett. De siste ukene har det også blitt spekulert i at DropBox har trolig lekket en rekke av brukernes e-post-adresser, som nå mottar mye uønsket søppelpost.

Videre har både Nvidia og Yahoo hatt lignende problemer.

(Kilde: Forbes, Ars Technica)

Les også
Demonoid-domener er til salgs
Les også
– Dette er de fem største problemene med IT-sikkerhet
Les også
Britene laster ned like mye som før
Les også
Nvidias forum er hacket
annonse

Les også