Tek.no

Nyhet PlayStation 3 vil støtte super-oppløsning

PlayStation 3 vil støtte 4K

Men foreløpig kun for stillbilder.

4 Okt 2011 21:14

Vi har tidligere skrevet om Sony-projektoren VPL-VW1000ES – som gjør det mulig å få krystallklare bilder med en oppløsning på såkalt 4K (4096 x 2160 piksler) i hjemmekinoen.

Selv om muligheten for å vise 4K er tilstede, er det fremdeles svært begrenset med materiale som eksisterer for hjemmeunderholdningen med den neste generasjonen av HD-oppløsning. Dette kan nå endre seg.

Firmwareoppdatering

En eventuell overgang til 4K-filmer og spill på markedet for hjemmeunderholdning er ennå et godt stykke unna, men i løpet av neste år vil eiere av 4K-projektoren fra Sony kunne nyte fotografier i 4K-oppløsning på lerretet.

På CEATEC-messen som pågår nå i Japan har Sony kunne avsløre at deres egen PlayStation 3 (PS3) vil få en firmwareoppdatering tidlig neste år, som skal gjøre det mulig for spillkonsollen å kunne vise stillbilder i 4K-oppløsning.

Hva med video?

Sony har ikke uttalt seg om en potensiell støtte for 4K-video. Det er ventet at det japanske selskapet skal komme med flere avsløringer på CES-messen i Las Vegas i januar 2012, så det gjenstår å se.

(Kilde: Engadget)

Les også
Nå får du Viaplay på PlayStation 3
Les også
PlayStation 3 får dedikert YouTube-app
Les også
Smellit tilføyer lukt til dine spill og filmer
Les også
4K-TV til salgs neste år
Les også
4K blir virkelig med Ivy Bridge
Les også
Er 4K nødvendig?
Les også
Sony klar med 4K-projisering
annonse

Les også