– Galaxy Tab er ikke like kul som iPad

Samsung med snodig seier mot Apple i Storbritannia.

Krigen mellom elektronikkprodusentene Samsung og Apple vil ingen ende ta. Det foreløpig siste kapittelet i historien dreier seg om nettbrett – nærmere bestemt seriene iPad og Galaxy Tab. En britisk domstol har nå bestemt at Galaxy Tab ikke kan ses på som en kopi av iPad. Det skyldes rett og slett at iPad er kulere enn Galaxy Tab, om vi skal tro dommeren.

Les testen av Apple iPad 3

De to globale kranglefantene har trukket hverandre for det som fins av rettsaler verden over med beskyldninger om plagiat og patentbrudd. Men Apple vant altså ikke frem med sine påstander i High Court, som til tross for navnet ikke er den britiske utgaven av høyesterett, men heller en domstol som behandler store og økonomisk viktige saker.

Les testen av Samsung Galaxy Tab 10.1

Gir forskjellig inntrykk

Dommeren i saken mener at kundene umulig kan ta feil av de to produktene fordi Galaxy Tab ikke har det han beskriver som like stilren og enkel design som konkurrenten fra Apple.

– Galaxy Tab-nettbrettene er ikke like kule. Inntrykket man får av de to nettbrettene er forskjellig, sa dommeren. Apple har tre uker på seg til å velge om de vil anke avgjørelsen.

Nettstedet cellular-news.com melder at Samsung var fornøyde med avgjørelsen.

– Hvis Apple fortsetter med å sette frem overdrevne rettslige krav i andre land basert på så grunnleggende design kan det true innovasjonen i hele industrien, uttalte Samsung.

Les også: Samsung-nettbrett forbudt i USA

Samsung øker kraftig i Russland

Samtidig meldes det at Apple må se seg kraftig forbigått av Samsung i Russland. Samsung har doblet både markedsandel og inntjening i russland i første kvartal av 2012 i forhold til samme kvartal i fjor.

Til tross for at Apples markedsandel økte litt i den samme perioden gikk inntjeningen noe tilbake.

Billige og smarte

Svært kraftige Android-telefoner som Samsungs Galaxy S III eller One X fra HTC er viktige for Apples konkurrenter i etablerte markeder. I Russland er det imidlertid de mange billige og funksjonsrike Galaxy-modellene fra Samsung som gis skylden for produsentens voldsomme byks i statistikken.

Les også: Galaxy S III selger som hakka møkk

(Kilder: cellular-news.com, appleinsider.com)

Les også
Asus bekrefter pris på Nexus 7
Les også
På ryktebørsen med større Kindle
Les også
– Apple har stjålet støykanselleringen
Les også
Samsung-nettbrett forbudt i USA
Les også
Galaxy Tab med 4G-støtte er ute i norske butikker
Les også
Nå kan du kjøpe Samsungs nye nettbrett
Les også
Samsung knuser Apple
Les også
Samsung Galaxy Tab 7.7: Et nettere nettbrett finner du ikke
annonse