Til hovedinnhold

Nå skal månen få 4G-dekning

Nei, du leser ikke feil.

Månen skal få sin egen 4G-dekning. Utstyret som skal sørge for dette skal sendes til den naturlige satellitten ved hjelp av en SpaceX Falcon 9-rakett – som etter planen skal skytes opp fra Cape Canaveral i Florida i 2019, melder TechRadar.

Nettverket skal settes opp som en del av en overflatestudie av månen, som forskerselskapet PTScientists står bak. Med seg på laget har de fått Nokia, Vodafone og Audi.

Skal strømme direkte fra månen

Det privatfinansierte måneprosjektet skal altså bruke 4G for å kommunisere med utstyret som skal utføre studier på månen. Nokia Bell Labs har ansvar for å lage en 4G-basestasjon som kan takle omgivelsene den blir utsatt for.

Basestasjonen må samtidig være lett, og er ventet å ikke veie mer enn «en pose sukker» – skal vi tro nettsiden. Via denne skal altså Vodafone sende mobildata fra prosjektet tilbake til jorden.

Audi-kjøretøy

Til å filme og hente inn annen informasjon fra månen, skal Audi bistå med to kjøretøy som skal ta seg rundt på satellitten. Naturligvis med firehjulstrekk i form av selskapets Quattro-teknologi.

De to kjøretøyene skal kjøre rundt på månen og strømme direkte i HD-kvalitet til forskerne hos PTScientists i Berlin. De skal også kjøre bort og studere månebilene som ble etterlatt av Apollo 17 i 1972.

Det sies ingenting om hva dette stuntet koster, men trolig er prisen for å kunne bruke 4G på månen ganske astronomisk.

Fikk du med deg oppskytingen av SpaceX sin Falcon Heavy?
Sjekk videoen av hvordan det gikk her »

(Kilde: TechRadar)

annonse