Tek.no

Nyhet

Apple gir deg nå advarsler hvis du bruker gammel programvare

Vil ha brukere vekk fra 32-bits apper.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Eigil Knudsen
13 Apr 2018 13:00

Overgangen til 64-bits prosessorteknologi er tilbakelagt for lengst, men fremdeles er det mange applikasjoner som henger igjen i eldre teknologi. Blant andre 9to5mac melder nå at Apple har begynt å sende ut meldinger for å gi brukere et litt dytt i riktig retning.

Brukere av nyeste macOS 10.13.4 vil heretter få opp en melding dersom du åpner en 32-bits app, med beskjed om at appen ikke er optimalisert for Macen din og at utvikleren må oppdatere appen for å bedre kompatibiliteten.

Dette er meldingen man vil få opp.
Apple

Siste som støtter 32-bits

Apple kunngjorde i forbindelse med macOS High Sierra-lanseringen i fjor at dette operativsystemet ville bli det siste som støtter 32-bits applikasjoner «uten kompromisser».

Apple gjør det klart at 32-bits apper vil fortsette å fungere i dagens macOS, men fremtidige utgaver av operativsystemet vil ikke støtte slike apper, og derfor sender de nå ut de nye meldingene.

Som selskapet peker på er overgangen til 64-bit fremdeles pågående, og det er ennå ikke fastsatt en bestemt dato for når overgangen er ferdig. Apple anbefaler imidlertid å sjekke med utviklere om det foreligger 64-bitsversjoner av favorittappene du pleier å bruke.

Slik sjekker du om appene dine er gamle

Om du ønsker å sjekke om appene du kjører er 32- eller 64-bit kan du gjøre det selv på bare noen sekunder:

  1. Trykk på epleknappen øverst i menylinjen på skjermen, og gå til «om denne maskinen».
  2. Gå inn på «systemrapport»
  3. Skroll ned til Programvare og videre inn på Programmer. Der får du listet opp alle programmene dine, hvor du kan se om det er huket av for enten «ja» eller «nei» der det står «64-bit (Intel)». Står det «ja» er programmet oppdatert.

Apple har nå bremset produksjonen av HomePod: Salget har ikke gått så bra »

Les også
Nå slutter Macen å fungere om du reparerer selv
Les også
– Apple skal droppe Intel og lage helt egne brikker til Mac
Les også
Apple overrasker med ny lansering neste uke. Dette tror vi kommer
annonse

Les også