Tek.no

Nyhet

64-bit blir et krav i Android

Men utviklerne har god tid på seg.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Vegar Jansen
20 Des 2017 15:45

Innen august 2019 er det et krav at alle nye apper – eller oppdateringer til gamle apper – skal ha støtte for 64-bit, kan vi lese på Android Developers Blog.

Grunnen til dette er at utviklermiljøet ser for seg fremtidige Android-enheter som kun takler 64-bit kode. Samtidig er det klart at det å gå fra 32-bit til 64-bit vil kunne by på funksjoner eller biblioteker som gir bedre ytelse og flere muligheter.

Dette betyr altså at apper som i dag kun benytter seg av 32-bit programbiblioteker også må inkludere et 64-bit alternativ – ellers vil det altså ikke kunne gis ut eller oppdateres gjennom Play-butikken.

Men dette blir altså ikke aktuelt før august måned 2019, så utviklerne har god tid på seg til å legge til støtte for 64-bit i sine apper, om de da ikke gjør det allerede. I dag kan over 40 prosent av nye Android-enheter kjøre 64-bit kode, samtidig som de da er kompatible med rene 32-bit applikasjoner.

Må sikte seg inn på Android 8.0

«O-Hero» er tydeligvis maskoten til Android Oreo.

Android-utviklerne får nye ting å konsentrere seg om i 2018 også. I august neste år må nemlig alle nye apper lages etter retningslinjene i API-en (programmeringsgrensesnittet) til den nye Android 8 Oreo.

MEN: Bare 0,5 prosent bruker nyeste Android >>>

Dette betyr ikke at nye apper vil kreve Oreo, men at utviklerne må lage programmene slik at de utnytter mulighetene – eller for den saks skyld inkluderer sikkerhetsfunksjonalitet eller begrensninger – som er påkrevd for den nye Android-utgaven.

Fra november samme år vil det samme API-kravet gjelde for oppdaterte apper.

Vi hadde en sniktitt på Android 8 allerede i mai:
Slik er Oreo i bruk >>>

(Kilde: Engadget)

Les også
Bare én prosent har oppgradert til den nyeste Android-versjonen
Les også
Android 8.0 Oreo har kommet til Asus' toppmodeller
Les også
Bare 0,5 prosent bruker nyeste Android
Les også
Apple iPhone X: iPhone X er den beste mobilen vi noen gang har testet
Les også
Slik bytter du fra Android til iPhone
Les også
Nokia 8: Nokia 8 fikk ny programvare og ble svært ålreit
Les også
Slik er Android O i bruk
annonse

Les også