Til hovedinnhold

SpaceX vil reise til Mars om kort tid

Elon Musks romselskap planlegger en reise til den røde planeten ganske så snart.

Twitter/SpaceX

Det mangler såvisst ikke på ambisjoner hos romselskapet til den flittige entreprenøren Elon Musk. Etter nylig å ha blitt historisk ved å foreta en vellykket landing på en lekter har selskapet allerede kommet med en annen stor kunngjøring. Det melder The Verge.

I en Twitter-melding som ble lagt ut på onsdag kunne SpaceX nemlig informere om at de har tenkt å reise til Mars så tidlig som i 2018, noe som må sies å være en ganske oppsiktsvekkende opplysning.

Skal bruke Dragon-fartøyet

Det foreligger dessverre ikke så mange flere opplysninger på nåværende tidspunkt, annet enn at det er det såkalte «Dragon»-romfartøyet som skal brukes til landingen på den røde planeten.

Slik ser Dragon-kapselen ut.
SpaceX

Dragon har tidligere blitt brukt til å sende forsyninger til romstasjonen ISS, og ble i 2012 det første kommersielle romfartøyet som oppnådde denne bragden.

Dragon-kapslene er også designet for å romme mennesker, noe SpaceX viste oss da de slapp bilder av kapslene i september i fjor. Selskapet har også tidligere utført vellykkede sikkerhetstester av Dragon-kapslene, som kommer med en løsning som skyter den bemannede delen av romfartøyet bort fra selve raketten dersom noe går galt.

Som innsiden av en SUV

Det er imidlertid trygt å anta at SpaceX ikke har planer om å sende opp mennesker til Mars i denne omgang. Dette indikerte grunnleggeren Elon Musk selv i en egen Twitter-melding, hvor han påpeker at innsiden av Dragon-kapselen er på størrelse med innsiden av en SUV og definitivt ikke egnet for så lange reiser.

Akkurat hva det er SpaceX skal ta med seg til Mars, og øvrige detaljer om prosjektet, vil trolig dukke opp om kort tid, så det er bare å følge med videre.

SpaceX klarte endelig å lande på en lekter: Her er videoen av den historiske begivenheten »

annonse