Tek.no

Nyhet

TEST: Samsung Galaxy 5

Espen Irwing Swang
30 Nov 2010 12:16

Galaxy 5 er en svært rimelig Android-mobil med same formfaktor som SamsungsCorby-mobiler. Selv om denne modellen heter Galaxy 5 og er i samme familie som Galaxy S og Galaxy 3, så er dette den enkleste varianten i familien.

Funksjonsrik
Men selv om den ikke tukter sine storebrødre på spesifikasjoner, så er dette en mobiltelefon med svært mange gode egenskaper. Noe av det vi liker er den presise følelsen vi får når vi navigerer på den berøringsfølsomme skjermen. Du kan riktignok ikke zoome ved å bruke to fingre på glasset, men zoomløsningen der du bruker en finger på et pluss- eller minustegn fungerer godt.
Galaxy 5 reagerer ikke alltid like raskt, men ventetiden er innenfor det akseptable, særlig med tanke på hvor avanserte funksjoner denne rimelige mobilen har.
Skjermen på 2,8 tommer har et bra skjermtastatur, og vi kan skrive med fingerstrøk over bokstavene (Swype).

Apps

Telefonen har også Samsungs egen applikasjonsbutikk, om enn med de tommeste butikkhyllene vi har sett siden vi besøkte Øst-Tyskland en gang på 70-tallet. Her vil det nok dukke opp varer etter hvert, og til så lenge finner vi mer enn nok av applikasjoner i Android Market, som også er installert på telefonen.
Galaxy 5 har GPS og Google Maps, men ingen navigasjonsløsning. Vil du ha navigasjon på Galaxy 5 finnes det alternativer du kan kjøpe fra Android Market.
Telefonens svakeste punkt er en litt liten skjerm med litt lav oppløsning, i tillegg til at den har et svakt kamera.
Vi finner en del å trekke for, men er likevel imponert over hvor mye mobil dette er for under 2000 kroner. For deg som ikke er avhengig av å ta gode bilder med mobilen er Galaxy 5 rett og slett et fornuftig kjøp.
Teningkast 4

Les hele den fyldige testen av Samsung Galaxy 5 her.
Pluss:
Lav pris, Wi-Fi med All Share (DLNA), Swype-tekst, kapasitiv skjerm, FM-radio, god musikkspiller, bra samtalekvalitet, god batterikapasitet, Android 2.1.
Minus:
Lav skjermoppløsning, dårlig kamera.
Alternativer
Er du ute etter en billig Android-mobil, så har du etter hvert ganske mange alternativer. HTC Wildfire har en større skjerm enn Galaxy 5. Men den har ikke flere skjermpunkter, og blir dermed ikke like skarp. Den har også et litt bedre kamera, og koster litt mer.
Samsmung har selv lansert Galaxy 3, som også har større skjerm og bedre kamera. Igjen må du betale noe mer, men her er skjermoppløsningen bedre enn på Galaxy 5, og du kan zoome raskt med to fingre.
Sony Ericssons Xperia-serie byr på de rimelige variantene X10 Mini, X10 Mini Pro og X8. Samtlige tar bedre bilder enn Galaxy 5, men det er bare X8 som har større skjerm. X8 er også den eneste av disse som kan konkurrere med Galaxy 5 på pris.
Og sist men ikke minst har du nykommeren Huawei Ideos. Også dette er en mobiltelefon i samme prisklasse som Galaxy 5. Ideos har Android 2.2, en litt nyere versjon av operativsystemet. Men Ideos har ikke TouchWiz-brukergrensesnitt og ser ikke like elegant ut.
Sjekk beste pris på Galaxy 5 i vårt prissøk.

Les også
Verdens første Android-TV i salg
Les også
Google har egen bærbar på trappene
annonse

Les også