Tek.no

Nyhet

Nye Desire Z imponerer

29 Jan 2011 09:27Først publisert 16 Sept 2010 05:55
annonse

Vi var tilstede under lanseringen av HTCs nye Android-mobiler. Der fikk vi også mulighet til å prøvekjøre den nye proffmodellen HTC Desire Z.
Dette er en stor mobiltelefon, både bokstavelig talt og i overført betydning. Med en skjerm på 3,7 tommer og fullt qwerty-tastatur må telefonen nødvendigvis bli stor. Batteri skal det jo også være plass til, og ettersom denne har den nye Super-LCD-skjermen, så vil den trekke mer strøm enn den ville gjort om den hadde AMOLED-skjerm.

Super LCD
Vi har sammenliknet skjermen på Desire Z side om side med iPhone 4 og Samsung Galaxy S. Vi skal ikke ut fra en kjapp sammenlikning si noe om hvilken skjerm som er best. Men vi kan med hånden på hjertet si at det ikke er lett å se forskjell.
Desire Z kjennes stor ut i hånden. Vekten er 180 gram, men ettersom telefonen er så stor som den er, så føles den ikke særlig tung. Telefonen er i metall, og virker unektelig eksklusiv.

Hengsling
Når vi åpner tastaturet må vi løfte skjermen litt opp. Denne pussige hengslingen minner om den vi så på Nokia N97, men når skjermen er helt åpen blir den liggende flatt, og ikke vippet opp, som på N97. Det har en viss betydning for den som vil sette telefonen på bordet og se film på den store skjermen. Ellers har det lite å si.
Åpningsmekanismen er trang, og du må øve inn en egen teknikk om du vil åpne telefonen med en hånd.


Hurtig
Tastene er flate, men responsen ved tasting er god. Telefonen vi testet manglet æøå, men dette regner vi med vil være på plass når telefonen kommer til Norge. Det skal den etter planen gjøre i slutten av oktober.
Å surfe på HTC Desire Z går raskt og smertefritt. Menyene reagerer også raskt, og de nye mulighetene for å rydde i post og meldinger kommer også godt med.
Prosessoren jobber på 800 MHz, men telefonen skal være minst like rask som HTC Desire, som har 1 GHz-prosessor. 

Kart

Kartløsningen fikk vi ikke anledning til å prøve, ettersom ingen ville slippe oss løs i London med den nye mobiltelefonen. En videodemonstrasjon så lovende ut, men så viser den jo antakelig hva løsningen fikser best, og ikke hvor den måtte komme til kort.

annonse

Vi fikk heller ikke satt opp og testet telefonen mot den nye WEB-løsningen HTC Sense, men vi skal selvsagt teste dette og mye annet når vi får telefonen til redaksjonen.


Test: HTC Touch Pro2
Peter Frölund i HTC Norden sier at telefonen skal koste i underkant av 5000 kroner. For det beløpet får du en mobiltelefon med disse spesifikasjonene:

Prosessor:

800 MHz

Operativsystem:
Android™ 2.2 (FroYo) med HTC Sense™

Minne:

Internt minne: 1.5 GB
RAM: 512 MB
Port for microSD-kort

Mål:

119 x 60.4 x 14.16 mm

Vekt:

180 grams (6.34 ounces) with battery

Skjerm:

3.7" WVGA resolution
Super LCD
Kapasitiv berøringsskjerm

Nettverk:

HSPA/WCDMA (900/2100 MHz)
GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz)

Tilkobling:

Bluetooth® 2.1, A2DP, FTP, OPP, og PBAP
Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g/n
3.5 mm stereo audio jack
Standard micro-USB

Kamera:

5 megapiksler med diodelys
720p HD videoopptak

Batteri:

1300 mAh

Sensorer:

Bevegelse G-sensor 
Nivåsensor
Lyssensor

Les også
HTC Wildfire
Les også
Bedre mobil med nye HTC Sense
Les også
Ny tastaturmobil fra HTC
Les også
Her er HTCs nye proffkonge
Les også
Stor HTC-lansering i London
annonse

Les også