Nyhet

Billigkompaktene slår tilbake

Kameratelefonene har ikke overtatt tronen riktig ennå.

I Storbritannia fortsetter nedgangen i salget av kompaktkameraer, med 4,9 millioner solgte enheter i 2011 mot 5,4 millioner året før, ifølge statistikk fra GfK Retail and Technology. Det tilsvarer en nedgang på over ni prosent.

Den gode nyheten er at kompaktkameraene i den nedre prisklassen (50 pund og mindre) ikke bare holder stand, men faktisk opplevde en vekst på 26 prosent sist år. Salget av superzoom-er (10x optisk zoom og mer) har også økt med hele 54 prosent.

Richard Gregory i GfK tror at mange forbrukere kan ha blitt fristet til å kjøpe de stadig billigere kompaktkameraene i et ønske om bedre bildekvalitet, etter å ha blitt introdusert for fotografering med kameratelefoner.

Speilreflekssalget holder seg godt i Norge. 
FOTO: Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen

Speilrefleksen står sterkt
I Norge var det også et markant fall i salget av kompaktkameraer i fjor. Fra over 350.000 i 2010 til 290.000 i 2011, opplevde norske forhandlere en nedgang på 24 prosent, ifølge statistikk fra Stiftelsen Elektronikkbransjen. Over 100.000 speilreflekser ble allikevel solgt i 2011, omtrent det samme som året før.

- Det viser til fulle at norske brukere verdsetter de kvalitetene og egenskapene disse kameraene har, påpekte stiftelsens Erik Andersen om speilrefleksene.

80 prosent av norske husstander har i dag ett eller flere kompaktkameraer, og 40 prosent sier det samme om speilreflekskameraer. Kompakte systemkameraer har dog ikke tatt helt av i Norge riktig enda, og har foreløpig en markedsandel på kun to prosent.

Les også: Panasonic satser knallhardt

Kilder: AmateurPhotographer, Elektronikkbransjen.no

PS! Akkurat i det denne artikkelen skulle legges ut, kom nyheten om at Nokia har sluppet en mobiltelefon med 41 megapiksler. Den kan du lese mer om i denne artikkelen på Amobil.

annonse