Til hovedinnhold

– En myte at Android er usikkert

Motorola prøver å berolige bedrifter som frykter usikre Android-telefoner.

Android-plattformen har fått et rykte på seg i bedriftsmarkedet for å være både usikker og vanskelig å administrere. Motorola mener dette ikke stemmer, skriver IDG.se.

– Det er en myte at Android er usikkert og at det er vanskelig å administrere, sa Christy Wyatt i Motorola Mobile i et intervju med IDG.se under CES i Las Vegas forrige uke.

Les også: Spionvare installert på minst 140 millioner mobiler

Sikkerhetsbransjen har lenge hevdet at Android-mobiler er mer usikre enn for eksempel iOS-baserte iPhone, blant annet fordi hvem som helst kan publisere apper i app-butikken Android Market uten noen form for godkjenning. Analyseselskapet Gartner gikk før jul så langt som å fraråde butikker å selge Android-mobiltelefoner, og hevdet telefoner fra Apple og Nokia har bedre sikkerhet og funksjonalitet. Gartner pekte blant annet på treg oppdatering av programvaren og dårlig håndtering av passord som to årsaker til at Android var for usikkert.

Sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem i Symantec mener det ikke spiller noen rolle hva slags sikkerhetsløsninger man bruker, hvis man ikke kan stole på at applikasjonene man bruker er sikre.

– Operativsystemet kan være sikret, men applikasjonene du legger på toppen er fortsatt sårbare, sier Østrem til Amobil. Han råder bedrifter til å sørge for at de har mulighet til å administrere mobiltelefonene, sette policyer og sørge for at policyene blir fulgt.

Motorola med egen sikkerhetsløsning

Motorola kjøpte i fjor opp sikkerhetsselskapet 3LM – Three Laws of Mobility – som lager programvare for sikkerhet, administrasjon og kryptering av Android-mobiltelefoner i bedrifter. Ifølge Wyatt vil disse løsningene nå tas i bruk i selskapets mobiltelefoner, i tillegg til at de lisensieres ut til blant andre HTC og Sony.

Med 3LM-løsningen håper Motorola at Android skal bli mer attraktivt også for bedrifter.

– Vi må sørge for at Android blir stabilt og sikkert, og det blir det når vi får den innenfor brannmuren med 3LM-produktene, sier Wyatt.

Les også:
Fraråder butikker å selge Android-mobiler

Her bryter han Googles nye sikkerhet

(Kilde: IDG.se)

annonse