Til hovedinnhold

Solgte tre millioner iPad-er på tre dager

Apple knuste alle tidligere rekorder.

Apple solgte tre millioner iPad-er i løpet av de tre første dagene etter at 3. generasjon iPad ble lansert den 16. mars. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Da den første iPad-en kom for to år siden tok det 80 dager å nå tre millioner solgte enheter.

625 iPad-er i minuttet

Hvis vi antar at salget er målt fra da salget startet fredag morgen kl 08:00 og frem til mandag klokken 16:00, snakker vi om totalt 80 timer salgstid. Et raskt regnestykke skulle da tilsi at Apple solgte 625 iPad-er i minuttet.

Dette er ny salgsrekord for Apple, og til tross for enkelte rapporter om at Apple holdt på å bli utsolgt for nettbrettet de første dagene av forhåndssalget, ser det ut til at Apple klarer å levere iPad-er til alle som vil ha. Da iPad 2 ble lansert i fjor, slet Apple med å få levert nok iPad-er til å dekke etterspørselen.

Totalt har Apple solgt 55 millioner iPad-er siden nettbrettet ble lansert, ifølge Financial Times.

Utbyttefest for aksjonærene

Apple er verdens største selskap målt i børsverdi, og har en kontantbeholdning på rundt 100 milliarder dollar. I går gikk selskapet ut og annonserte at de for første gang siden 1995 vil betale ut utbytte til sine aksjonærer. Statens Pensjonsfond Utland ("oljefondet") eier Apple-aksjer for rundt 16 milliarder kroner, og vil ifølge E24 motta rundt 100 millioner kroner i utbytte fra Apple.

Les også: Apple skal bruke 45 milliarder dollar på tre år

(Kilder: Pressemelding, Financial Times og E24.no)

annonse