iPhone kan få ny ladekontakt

Apple har patentert magnetkontakt med dataoverføring.

Du kjenner kanskje navnet Magsafe fra Apples bærbare datamaskiner. Magsafe er ladekontakten Apple har brukt de siste årene, og den festes ved hjelp av magneter. Det betyr at den enkelt og greit faller ut om du snubler i den, i stedet for at kabelen eller tilkobligen blir ødelagt. Nå kan samme type kabel være på vei til kommende iPhone-modeller.

Les også: Test av Apple iPhone 4S

Første patent i 2010

I 2010 patenterte Apple bruk av teknologien i bærbare enheter, men den gangen var det bare snakk om en ren ladekabel. Patentet som ble søkt inneholdt ikke hvordan selskapet så for seg dataoverføring gjennom koblingen. Nå har Apple søkt et nytt patent på en kobling som gjør nettopp dette.

I patentsøknaden beskriver Apple en magnetisk kobling der magnetene på begge sider er kodet med informasjon. Informasjonen som deles bruker pluggen til å skyve frem de riktige pinnene for produktet den er ilkoblet.

Vanntett iPhone?

At pluggen kan tilpasse seg behovene til det den kobles til kan gjøre den mer allsidig enn dagens vanlige 30-pins-kontakt. Dessuten kan det også bety at kontakten virker uansett hvilken vei den settes inn.

Akkurat som ladekontakten i dagens iOS-produkter skal den nye kontakten ha støtte for lyd. Men fordi en Magsafe-kontakt kan være helt vanntett spekulerer nettstedet appleinsider.com i at Apple kanskje planlegger en fullstendig forseglet iPhone som tåler fuktighet. Hvis de spekulasjonene er riktige kan det altså komme en iPhone uten vanlig hodetelefonutgang.

Kan spyttes ut automatisk

Magnetene i den nye kontakten kan også styres, slik at maskinen spytter ut kabelen dersom noe går galt. Et eksempel som er trukket frem er ved overoppheting.

I tillegg til den nye Magsafe-kontakten søkte Apple også patent på en hodetelefonkontakt som festes med magneter. Det innebærer at størrelsen på pluggen kan krympes uten at det går ut over selve tilkoblingen.

Lydplugg som tilpasser seg

Dermed kan Apple bruke ekstra kompakte hodetelefonutganger i enheter som krever det. I likhet med den foreslåtte Magsafe-kontakten, skal også hodetelefonpluggen kunne tilpasse seg.

Det betyr at i enheter som har plass til det, kan den bli like lang som en vanlig hodetelefonplugg.

(Kilde: appleinsider.com)

Les også
Fremtidens SIM-kort er utsatt
Mer om
annonse