Til hovedinnhold

Konseptobjektiver fra Panasonic

Skal lanseres i 2012.

Panasonic har vist frem to konseptobjektiver som forventes i produksjon og salg i løpet av 2012. Objektivene ble vist frem på CES 2012 og skal passe til Micro Four Thirds-systemet.

Objektivene er en 12-35mm og en 35-100mm. Dette blir tilsvarende 24-70mm, og 70-200mm. Lysstyrken til objektivene er gjettet til å være rundt f/2.8, men da objektivene ble vist frem, ble det sagt at lysstyrke ikke var endelig bestemt.

Dersom disse objektivene blir så lyssterke som ryktene vil ha det til, kommer de til å fylle et tomrom i Panasonics objektivsortiment. Per dags dato har ikke Panasonic noen lyssterke zoomobjektiver for Micro Four Thirds.

De to nye konseptobjektivene til Panasonic ble vist frem på CES 2012.

I følge DPreview er foreløpig produktnavn Panasonic Lumix Vario X 12-35mm/35-100mm. Rykter sier at X står for premium, og på objektivet kan man lese ”HD” ikke så langt unna fatningsfestet. Det kan kanskje bety at objektivene er spesialtilpasset til filming.

Objektiver som dekker tilsvarende brennvidder har vi fra flere forskjellige produsenter, blant annet Canon, Nikon, Sony og Sigma. Prisene på konkurrentenes tilsvarende objektiver spenner fra noen tusenlapper og oppover mot 17 000 for de dyreste telezoomene, og på nedre halvdel av dette brede prissegmentet er det forventet at Panasonic skal finne sin plass.

Siden objektivene har fått påsatt merkelappen konseptprodukter, må nok Micro Four Thirds-brukere ha i bakhodet at mange forandringer kan bli gjort før glassene slippes til salg. Priser for objektivene er ukjent, men salgsstart hintes som sagt til være i løpet av 2012.

annonse