Til hovedinnhold

– Hack oss og få 360 000 kroner!

Google lover premier på til sammen 12 millioner kroner for de som klarer å avdekke feil i Chrome.

iStock Photo

Støtt og stadig slenger Google ut penger til de som klarer å avdekke svakheter i eller rundt deres nettlesere Chromium og Chrome. I mars arrangerte de konkurransen Pwnium i Canada, hvor de som klarte å avdekke de mest alvorlige feilene kunne gå fornøyd hjem med noen grunker ekstra.

I høst gjentar Google konkurransen med Pwnium 2, som vil foregå under tiårsjubileet til Hack in the Box-konferansen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. Sett av datoen 10. oktober hvis du mener du har det som trengs for å bryte gjennom Googles sikkerhetsbarrierer.

Ulike kategorier

Denne gangen sponser Google premier på opptil 2 millioner dollar, eller nesten 12 millioner kroner, til de som klarer å avdekke bugs og feil. Vinnerkategoriene er som følger:

  • 60 000 dollar (360 000 kroner) til de som avdekker en «Full Chrome exploit»
  • 50 000 dollar (300 000 kroner) til de som avdekker en «Partial Chrome exploit»
  • 40 000 dollar (240 000 kroner) til de som avdekker en «Non-Chrome exploit»
  • Ekspertpanelet vurderer diverse andre summer for en såkalt «Incomplete exploit»

En «Full Chrome exploit» innebærer å finne feil som kun finnes i Chrome. «Partial Chrome exploit» betyr å finne minst én bug i Chrome og andre feil som for eksempel i Windows-kjernen. En «Non-Chrome exploit» kan være bugs i Flash, Windows eller en driver, mens en «Incomplete exploit» er en mer eller mindre upålitelig exploit, men som fremdeles kan være lærerik for Google.

Formelle krav

Det er imidlertid visse formelle regler som må følges for å delta og vinne premier i konkurransen. Chrome må for eksempel være i den siste stabile utgaven, operativsystemet må være både patchet og fullstendig oppdatert, og feilen må være ukjent for Google.

Forsøkene foregår på den bærbare datamaskinen Acer Aspire V5-571-6869, og den beste kandidaten får også utdelt et eksemplar av denne i tillegg til pengepremien.

Har du det som trengs for å påvise feil i Chrome?

(Kilde: The Chromium Blog)

annonse