Til hovedinnhold

Snart kan ladingen gå enda raskere

Qualcomm slipper oppfølger til «ukjent» teknikk

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det er ikke så vanlig å lansere en teknologi nesten ett år etter at man begynte å selge produkter basert på den. Det er nettopp det Qualcomm nå har gjort. Før helgen sendte brikkeprodusenten ut en pressemelding om Quick Charge 1.0, som allerede er i salg – blant annet i HTCs One S, og i amerikanske utgaver av Galaxy S III. Lanseringen har imidlertid sin forklaring.

Denne uken skal det nemlig være duket for oppfølgeren. Det uklart nøyaktig hva oppfølgeren vil by på, men vi forventer, naturlig nok, at raskere lading blir en del av pakken.

Les også: Sniktitt på Qualcomm Snapdragon 800

Ferdigladet lenge før konkurrentene

Dagens Quick Charge 1.0-teknologi beskrives av Qualcomm som en brikke produsentene kan velge å koble til USB-inngangen på en telefon. Denne brikken skal øke hastigheten på ladingen med opp mot 40 prosent.

Qualcomm hevder at en telefon med Quick Charge vil kunne gjøre unna ladingen på under tre timer, der en telefon med tilsvarende størrelse batteri, men uten Quick Charge, vil måtte sitte fast i veggen i mer enn fire timer.

Lanseres sammen med HTC?

Da vi spurte Qualcomm om de hadde noen ytterligere informasjon om lanseringen var svaret at de foreløpig ikke kan si noen ting – til tross for at lanseringen skal skje denne uken.

One S fra HTC er en av de eldste telefonene på Qualcomms liste over Quick Charge 1.0-enheter. I morgen holder mobilprodusenten en stor lansering i London, og vi blir ikke overrasket dersom raskere lading er blant fordelene som trekkes frem.

Amobil er til stede i London, og vil dekke HTCs store lansering.

Les også: «Evig» batteritid med brenselscellen Nectar

(Kilde: qualcomm.com)

annonse