Til hovedinnhold

Asus lanserte nye nettbrett

Første Tegra 4-brett fra Asus og rimelige firekjerners Android-nettbrett.

Asus

Asus lanserte onsdag ettermiddag en rekke nye produkter på IFA-messen i Berlin.

Asus FonePad 7.Foto: Asus

Oppgradert FonePad

Da vi testet Asus FonePad i mai, lot vi oss ikke overbevise. Produktet, som er et 7-tommers Android-nettbrett du kan ringe med, var ikke bare upraktisk å bruke som telefon – men hadde også altfor dårlig ytelse.

Nå har Asus lansert en ny FonePad med bedre spesifikasjoner.

Mens forgjengeren kom med en Intel Atom Z2420-prosessor på 1,2 GHz, har den nye versjonen fått en kraftigere Intel Atom Z2560 med to prosessorkjerner på 1,6 GHz. Nettbrettet har også fått raskere 3G, og støtter nå opptil 42 Mbps – mot 21 Mbps på den forrige modellen.

Asus FonePad 7 har som det fremgår av navnet en 7-tommers skjerm, og oppløsningen er 1280 x 800 punkter – samme som forrige versjon.

Transformer med Tegra 4

Det kanskje mest spennende produktet var Asus Transformer Pad TF701T. Dette er et 10,1-tommers nettbrett med mulighet for tastatur. Nettbrettet er etterfølgeren til Asus Transformer Pad Infinity TF700, som vi har testet tidligere.

Skjermen på TF701T har en oppløsning på 2560 x 1600 punkter, og produktet kommer med en Nvidia Tegra 4-systembrikke med firekjerners ARM Cortex A15-prosessor.

Nettbrettet har Android 4.2 Jelly Bean fra start, og kommer med 2 GB RAM og 32 eller 64 GB lagringsplass.

8- og 10-tommers nettbrett

Asus lanserte også to nye nettbrett i den rimelige enden av prisskalaen; MeMO Pad 8 og MeMO Pad 10.

Nettbrettene har henholdsvis 8- og 10-tommers skjerm, begge med en oppløsning på 1280 x 800 punkter. Begge har en firekjerners prosessor på 1,6 GHz.

Ifølge Asus skal MeMO Pad 8 ha en batteritid på opptil 9 timer med HD-videoavspilling, mens MeMO Pad 10 klarer opptil 9,5 timer. 8-tommeren kommer med 8 GB lagringsplass, mens MeMO Pad 10 fås med enten 8 eller 16 GB. Begge modellene kan utvides med MicroSD-kort.

Les også vår test av den mer avanserte modellen Asus MeMO Pad FHD 10

Asus FonePad Note 6.Foto: Asus

FonePad Note 6

FonePad Note 6 er en ny 6-tommers Android-mobil – eller «phablet» – som kan brukes både med berøringsskjerm og med penn. Produktet ble riktignok vist i juni, men har nå fått litt bedre spesifikasjoner. Også FonePad Note 6 benytter en Intel-prosessor, en Atom Z2580 tokjerneprosessor på 2 GHz.

FonePad Note 6 har innebygget telefonifunksjonalitet og 3G, og er ifølge Asus designet for dem som foretrekker den store skjermen til et nettbrett for apper og underholdning – men som ikke ønsker en separat mobiltelefon til å ringe med. Målgruppen er med andre ord mye av den samme som for FonePad 7 – men skjermstørrelsen gjør antagelig FonePad Note 6 litt mer praktisk.

Få med deg flere nyheter fra IFA her »

annonse