Tek.no

Nyhet

Topp 10: De kuleste USB-dingsene

Marte Ottemo
11 Sept 2007 11:02

Det finnes utallige dingser for å plugge i USB-porten på PC-en din, alt fra koppvarmere, kjøleskap, søte kosedyr og sushi.
Teknofil har tatt en titt på hva som finnes der ut, og gir deg her våre 10 favoritter.
Du finner større bilder av produktene i bildegalleriet til høyre.

Humpende hund
Dette er en USB-plugg helt uten mål og mening - annent enn å kunne lagre stæsj på og at den er morsom, selvsagt.


Hva minnepinnen gjør, er nøyaktig hva som vises på bildet - plugg den i PC-en din, og bikkja humper USB-porten din.
Barnslig? Å ja, men du verden så mye moro man kan ha med små plastikkdingser.

Faktisk nyttig
På den betraktelig mer nyttige siden er denne USB-støvsugeren.
De som følger med på landets nettaviser vet at det finnes mer bakterier på tastaturet ditt enn i doskålen på et offentlig toalett.


Nå kan du bekjempe bakteriene - for ikke å nevne smulene fra lunsjene du har spist ved maskinen - uten å måtte reise deg fra kontorpulten.
Bare plugg i denne vesle støvsugeren i USB-porten, og møkka forsvinner.
Hybelkaninene som samler seg i ledningskaoset må også bøte med livet. 

Skummel kattepus
Denne kattepusen holder PC-en din sikker – i alle fall i teorien.
Du kobler plastkatten til USB-porten din, og så snart udyrets bevegelsessensor merker at noen kommer i nærheten av PC-en din rister den på hodet og utstøter skingrende mjau-lyder.

Mulig det fungerer på kontoret, men vi advarer mot å ha den koblet på PC-en hjemme, med mindre du ønsker å påføre deg selv hjerteinfarkt når du passerer maskinen klokken tre om natten for et uskyldig dobesøk.

La heller ikke bikkja være løs i stuen med denne tilkoblet, ellers blir det neppe mye søvn på familien.

USB med bling

Nei, disse lekre (?) USB-pluggene kommer for en gangs skyld ikke fra obskure, asiatiske produsenter, men er laget av Philips og Swarovski.

Minnepinnene kommer i ulike former, fra hjerte til hengelås, men felles for dem alle er at de er belagte med krystaller.


Hva med et hjerte til kjæresten i bursdagsgave, komplett med bilder og musikk fra høydepunkter i forholdet? Hvilken jente kan vel motstå en slik gest..
Disse minnepinnene har én gigabyte lagringsplass, og er bare første produkt ut i de to selskapenes samarbeid – Active Crystals collection.
Flere glitrende datarelaterte produkter er på trappene, blant annet øreplugger med krystalldekor.

Ekte akvarium
At kjæledyr virker stressreduserende er bevist i mang en undersøkelse, men sjefen blir neppe glad for illeluktende hamstre, bråkete hunder eller allergiframkallende katter på kontoret.
En løsning er dette USB-akvariet fra Comfish, som trekker strøm fra PC-en din for å kontrollere oksygenproduksjon og vanntemperatur for fiskene dine.

Et integrert kamera lar deg se hva som foregår i akvariet på PC-skjermen, i tilfelle du ikke gidder å løfte øynene for å se på fiskene i den virkelige verden.

Det perfekte kontorkjæledyret må være en fisk, men husk at du ikke kan slå av PC-en når du går hjem for dagen – det kan bli dødelig for stakkarene i akvariet.

Redd kassettene

Er du blant musikkelskerne som laget egne miks-kassetter en gang på 80-tallet, da kassettspilleren var høydepunktet i musikkanleggenes historie?

Ion Audio har løsningen for deg som har skapet fullt av gamle, analoge kassetter.

Tape2PC er en kassettspiller med USB-tilkobling, og kan sende lyden fra spilleren digitalt til PC-en din.

Overføringen skjer riktignok via USB1.1, så overføringen går ikke spesielt kjapt, men til gjengjeld kan du høre gjennom alle de gamle låtene mens du introduserer dem til den digitale hverdagen.

For de som sitter med skuffene fulle av gamle LP-plater, finnes det også en platespillerversjon av dingsen.

Kontorterror

Denne lille Mini Cooper-en kommer med egen garasje som plugges inn i USB-porten på maskinen din, og som lader hele greia.


Det som er virkelig moro med denne bilen, er at du styrer den fra PC-en din og kan lage massevis av bråk for kollegaene dine.
Tut på sidenmannen som sitter fordypet i siste kvartalsrapport, øv på lukeparkering mellom kaffekoppen og post-it-lappene, men pass på at du ikke kjører utfor kontorpulten.

Tidenes mest navlebeskuende
Hva med et mikroskop du plugger i USB-porten din? Med denne – selvfølgelig asiatiske – oppfinnelsen kan du bruke arbeidsdagen på å titte deg selv opp i nesa, inne ørene eller sjekke status på hårsekkene på hodet ditt.
Nærbildet vises på PC-skjermen din, slik at du virkelig kan studere de mindre appetittelige delene av din egen anatomi.

Er du virkelig gnien, kan du sikkert vise det til kollegaen din mens hun nyter lunsjen sin, og du er garantert et gratis måltid.

Mikroskopet lages av Thanko, og kommer med fire ulike endestykker – slik at du virkelig kommer til på vanskelig tilgjengelig steder. Usj.

Hamsterløp

Et annet, om enn ikke helt ekte, kontorkjæledyr er denne USB-hamsteren.

Mens mange av de gøyale USB-produktene der ute har en negativ effekt på effektiviteten din, kan denne gnageren faktisk øke produksjonsnivået ditt.


Hamsteren løper nemlig kun når du knaster på tastaturet ditt, og jo fortere du skriver, jo raskere løper han.
Bare sørg for å ha korrekturfunksjonen påslått, i tilfelle du blir for oppslukt i å få dyret til å løpe raskest mulig.
På denne måten kan du sørge for at hele kontoret får vite hvor kjapp du er å skrive touch i alle fall.

Hodeløs Barbie
Vi tviler på om Mattel har tenkt å gjøre denne Barbie-versjonen offisiell, men i rekken av sære og småekle USB-pinner er dette en klassiker.
Dra hodet av Barbie, og vips har du gjort dukken om til en kjekk minnepinne.

Dessverre finnes den ikke i salg, dette er en hjemmelaget versjon, men med litt fingerferdighet klarer du å lage en slik helt fint selv.

Kjeder du deg kan du kle opp Barbie i ulike antrekk, eventuelt sørge for at hun matcher jobbklærne dine.

Teknofil regner med denne minnepinnen kommer til å dukke opp i en CSI-episode om en seriemordernerd med transvestittimpulser. Creepy.

annonse

Les også