Til hovedinnhold

Får ikke fikset iPhone 4-sensor

Apple har fått mye pes for dårlig antennemottak i iPhone 4. Et mindre kjent problem er at ansiktssensoren i telefonen har vært upålitelig siden lanseringen. Denne sensoren skal skru av skjermen når du holder telefonen mot ansiktet, slik at du ikke rører noen knapper.

Kort tid etter at telefonen kom på markedet kunne flere iPhone 4-eiere melde om at telefonen stadig la på, ettersom skjermen plutselig kunne skru seg på under samtalen.

– Jeg holder telefonen min på nøyaktig samme måte som jeg alltid har gjort med iPhone 3G, og den er helt inntil ansiktet mitt, men skjermen skrur seg av og på konstant, skrev en bruker på Apples supportforum i juli.

Apple er klar over problemet og kommenterte det under selskapets ekstraordinære pressekonferanse.

– Vi sporer noen problemer med ansiktssensoren, og vi vil løse det i neste programvareoppdatering, sa selskapets direktør, Steve Jobs, da.

Ingen løsning ennå
Siden har det kommet to oppdateringer av programvaren – 4.01 og 4.02 – uten at sensorproblemet har blitt løst. Det ser heller ikke ut som kommende versjon 4.1 inneholder noen fiks, melder de som har prøvd programvaren, ifølge Appleinsider.

– Vi har ennå ikke løst problemet, sier Apple australske talskvinne Fiona Martin til Sydney Morning Herald. Hun gir heller ikke noen dato for når vi kan vente en fiks.

Les også: iPhone 4 kan gi tilkoblingsproblemer

Mer om
annonse