Til hovedinnhold

Dette er årets smarttelefon

European Imaging and Sound Association (EISA) har i en årrekke delt ut priser innen forbrukerelektronikk, og mobiltelefoner er blant kategoriene.

Årets smarttelefon ifølge EISA er Samsungs flaggskip Galaxy S i9000, av følgende grunn:

Den android-baserte Galaxy S er "juvelen i kronen" for kresne brukere som ønsker å være tilkoblet, underholdt og oppdatert mens de er på farten. Den er utstyrt med en stor 4-tommers berøringsskjerm (10.16 cm) på 800 x 480 piksler som er eksepsjonelt bra. Det innebygde 5 megapiksel kameraet kommer uten blitz, men med 720p video-opptak.

Av tilkoblinger har den Bluetooth, Wi-Fi med DLNA, en hotspot-funksjon og AllShare som gir deg mulighet til å dele innhold mellom mobilen og Samsung sine TV-er og BD-spillere. Den er meget godt konstruert og vil garantert tiltrekke seg oppmerksomheten til alle som er opptatt av mobiltelefoner.

I vår test av Samsung Galaxy S trekker vi blant annet frem den glimrende Super-AMOLED-skjermen, diverse tilkoblingsmuligheter, god nettleser og støtte for kjapt mobilt internett via turbo-3G (UMTS). At mobilen ikke har fotolys, ei heller egen fototast, var blant de få negative tingene vi hadde å si om Galaxy S.

Wave vant også
Årets EISA-prisutdeling ble en gedigen suksess for Samsung, som også dro i land seieren i kategorien European Social Media Phone med mobilen Samsung Wave GT-8500. Begrunnelsen var som følger:

Samsung Wave er men for dem som er interesserte i smarte mobiltelefoner og gir en rekke muligheter for å være tilstede i sosiale medier. Wave er det første produkter fra Samsung med operativsystemet BADA med tilknyting til en App Store. Bak den strålende 3.3 tommers (8.38 cm) AMOLED-berøringsskjermen sitter det en kraftig 1GHz prosessor.

Av tilkoblinger finner du Wi-Fi og Bluetooth, og audio/video-utstyret inkluderer en FM-radio med RDS, et meget godt 5 kamera med 5 megapiksler, opptak i 720p og en LED-blitz. Samsung Wave er en tynn og meget godt konstruert mobiltelefon med metallchassis.

I vår test av Samsung Wave lot vi oss imponere over den flotte Super-AMOLED-skjermen, samt mange tilkoblingsmuligheter, rask prosessor og god batterikapasitet. Høy pris og manko på applikasjoner i Bada-butikken var blant skuffelsene.

Årets mobil fra Sony Ericsson
Blant årets store publikumsfavoritter finner vi Sony Ericsson X10 Mini, og denne stikker av med seieren i kategorien European Mobile Phone.

Xperia X10 mini fra Sony Ericsson er en veldig liten og stilig mobiltelefon. Likevel leverer den fremragende ytelse med et omfattende utvalg av funksjoner som GPS, Wi-Fi, 3G og et 5-megapiksel kamera med blits. Telefonen kjører på Android-plattformen og gir brukerne alle fordelene av en mye større enhet selv om berøringsskjermen størrelse er på bare 2,55 tommer (6,48 cm). Mobilens størrelse og lave vekt, samt variasjonen av levende dekselfarger, gjør den perfekt til å introdusere smartphone-teknologien til kvinner.

Vi lot oss også imponere over den lille råtassen Sony Ericsson X10 Mini i vår test. Den er en veldig kompakt mobiltelefon, men har likevel så mange funksjoner at den kan kalles en fullverdig smartmobil. Verdens - til nå - minste Android-mobil har naturligvis en veldig liten mobilskjerm, og denne er til gjengelig ikke spesielt god i sollys.

Den grønneste mobilen
Billigmobilen LG GD510 Pop koster så vidt over en tusenlapp i nettbutikkene, men vinner likevel årets EISA-pris for European Green Mobile Phone - altså årets grønne mobil i miljøvennlig forstand. Slik lyder begrunnelsen for det valget:

LG sin GD510, vanligvis kjent under navnet Pop, er den aller "grønneste" mobiltelefonen man finner på dagens marked på grunn av dens kompakte størrelse, lave vekt, effektive eske og nedpakking og lave energiforbruk.

Når det kommer til bruk av materiale som gull, palladium, kobber og sølv, analysert av SIMS Recyckling, er LG GD510 helt overlegen konkurrentene. Selvfølgelig er det ingenting i veien for skjønnhet og intelligens selv om man tenker grønt.

Vi har foreløpig ikke testet denne mobilen, men en ting som miljøbevisste mobilbrukere ofte er opptatt av er strålingsverdi. Derfor virker det litt paradoksalt at LG Pop har en SAR-verdi på hele 1,36 W/kg, ifølge GSM Arena, noe som er høyere enn forventet for en "grønn mobil". Det fremkommer imidlertid av begrunnelsen at strålingsverdi ikke er lagt til grunn for avgjørelsen.

Les også
Vant du en Galaxy S?
Les også
Galaxy-eiere kan få alt slettet
Les også
Se Samsungs nye Windows Phone
Les også
Se de nye august-mobilene
Les også
Gigaskjerm på ny Samsung-mobil
Mer om
annonse