Tek.no

Nyhet

Panasonics gjennomsiktige TV kommer stadig nærmere forbrukermarkedet

Den unike TV-en har nå fått mye bedre bildekvalitet.

Panasonic/YouTube
5 Okt 2016 12:20

I forbindelse med CES-messen i januar i år kunne vi melde om et lettere avvikende konsept fra Panasonic, nemlig en OLED-TV som er helt gjennomsiktig når den slås av. På den pågående Ceatec-messen i Japan har selskapet nå demonstrert en forbedret utgave av TV-en, melder Engadget.

Den nye prototypen skal by på kraftig forbedret lysstyrke og skarphet sammenlignet med den forrige utgaven, og skal nå være tilnærmet lik en vanlig TV når det gjelder den generelle kvaliteten.

Cirka tre år igjen

Det betyr igjen at TV-en har tatt et stort steg mot å bli et gangbart produkt for forbrukermarkedet, men det er likevel et stykke igjen. En Panasonic-representant uttalte overfor Engadget at rundt tre år med utvikling gjenstår før TV-en er klar for butikkhyllene.

TV-en er montert på spor som gjør at den kan heves og senkes.
Panasonic/YouTube

TV-en det er snakk om har altså den egenskapen at den fremstår som en vanlig, gjennomsiktig glassoverflate når den ikke er i bruk, slik at man kan se hva som befinner seg på baksiden. På denne måten er det meningen at apparatet skal være helt sømløst integrert i møblementet og dekoren.

Kan heves og senkes

I tillegg til den gjennomsiktige egenskapen er Panasonics prototype også montert på vertikale «spor», noe som gjør det mulig å bevege selve TV-en opp og ned, slik at brukeren kan bestemme TV-ens posisjon langs veggen.

TV-en kan kontrolleres med en vanlig fjernkontroll, men i tillegg skal Panasonic gjøre det mulig å styre den med håndbevegelser i løse luften, samt stemmekommandoer. Den har foreløpig kun 1080p-oppløsning, men på CES-messen kom det frem at en 4K-utgave ikke er umulig.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av TV-en fra CES-messen i januar.

LG lanserte nylig en ny OLED-modell: Den er helt rå, men dyr »

Les også
LG lanserer sin første laserprojektor i kompakt format
Les også
Dette produktet forvandler TV-en din til et digert Android-nettbrett
Les også
Kunne du tenkt deg en PC-skjerm med 4K-oppløsning og HDR?
Les også
LG OLED65E6: LGs nye OLED er rett og slett helt rå
Les også
Nei, det er ikke en glassdør, det er Panasonics nye gjennomsiktige TV
annonse