Til hovedinnhold

Med denne kan du få 10 Gb-nett til PC-en

Og prisen er ikke helt hårreisende heller.

Asus / Shutterstock

På årets Computex-messe så vi de første tegnene på at at bransjen begynner å forberede seg på 10 gigabit nettverk i relativt normale hjem.

NAS-er, hovedkort og rene nettverkskort myntet på entusiastene er på vei, og nå kommer Asus på banen med sitt nye nettverkskort XG-C100C. Det er ikke det første 10-gigabitkortet vi ser fra Asus, men dette har fått en pris på 99 dollar – akkurat under den magiske hundredollarsgrensa.

Kortet har fått en kledelig rød farge, kjøleribber og under panseret sitter kontrolleren Aquantia AQtion AQC107.

I tillegg til støtte for nettverkshastigheter på 10 Gbps, er det også tatt hensyn til bakoverkompatibilitet: Kortet kan fint brukes sammen med utstyr lagd for 5, 2,5 og 1 gigabit, samt 100 Mbps. QoS-teknologi er også innebygd.

Asus

Asus XG-C100C bruker naturlig nok PCIe 3.0 x4-grensesnittet mot datamaskinen og en har en vanlig RJ45-kontakt mot nettverket. Det vil si at dersom du allerede har vanlige Cat6 TP-kabler på plass, vil du ikke trenge å bytte ut disse.

Asus

Av operativsystemer er både Linux (Kernel 4.4) og nyere Windows-versjoner støttet.

Spesifikasjonene til XG-C100C er for øvrig de samme som på den mørkere Asus ROG Areion 10G, som også har en høyere prislapp.

Når vi kan få se det nye kortet her på berget er usikkert, men om ikke annet er det altså å få tak i på den andre siden av Atlanterhavet.

Det skjer stadig ting på nettverksfronten:
Vi har testet verdens første rutere med støtte for 60 GHz >>>

(Kilde: Anandtech)

annonse