Tek.no

Nyhet

Her ser du den mystiske HoloLens-konkurrenten i aksjon

Google spyttet milliarder inn i «Magic Leap» – nå finnes det endelig en demonstrasjonsvideo.

Magic Leap/YouTube
Eigil Knudsen
22 Apr 2016 14:27

Allerede i 2014 kunne vi melde at Google hadde gjort en diger investering på 3,5 milliarder kroner i et hemmelighetsfullt selskap kalt «Magic Leap», som jobbet med en avansert for for «utvidet virkelighet»-teknologi. Som blant andre 9to5google oppdaget finnes det nå en ny video av løsningen.

Demonstrasjonsvideoen av Magic Leaps teknologi, som tilsynelatende kan bli en skarpt konkurrent til Microsofts HoloLens-briller, ble nylig lastet opp på YouTube.

Mange funksjoner

Ifølge beskrivelsen av videoen ble demonstrasjonen tatt opp direkte gjennom Magic Leap-teknologien, uten noe form for etterbehandling eller spesialeffekter, noe som altså skulle gi et «ærlig» innblikk i hva vi har i vente.

Shopping-funksjon ble også vist frem i videoen.
Magic Leap/YouTube

I videoen kommer det frem at brillene, eller hva det nå enn er det ferdige produktet blir, blant annet kan brukes til å lese varslinger og få opp grafiske, animerte presentasjoner av vær og annen type informasjon.

En shopping-funksjon, hvor man kan få opp tredimensjonale, animerte utgaver av produkter vises også frem, og demonstrasjonsvideoen byr på andre animerte objekter i tilsynelatende høy visuell kvalitet og oppløsning som blandes sømløst med de virkelige omgivelsene.

– Overgår alt annet

Utviklerne holder ennå kortene svært tett til brystet når det gjelder de tekniske detaljene. Nettstedet Wired fikk imidlertid nylig en nærmere titt på teknologien og hevdet blant annet at kvaliteten på de virtuelle objektene overgikk alt de hadde sett hittil.

En ansatt skal også ha uttalt at det er «som å drømme med øynene åpne».

Tidligere har Magic Leap selv uttalt at teknologien basererer seg på dype innsikter både i fysikken til den ytre verden og i prosessene bak menneskets sanseapparater, og antydet at det dreier seg om et produkt man skal ha på seg.

Akkurat hva vi har i vente og når det kommer vet vi altså ennå ikke. Den ferske demonstrasjonsvideoen ser du under.

I mellomtiden gjør Microsofts HoloLens-briller stadig nye fremskritt: Nå finnes det en «teleporteringsløsning» for brillene »

(Via The Verge)

Les også
Apple har fått hjelp av ingen ringere enn NASA til å lage utvidet virkelighet-briller
Les også
Samsung jobber med briller som skal bli enda mer avanserte enn HoloLens
Les også
Slik ser Pokémon Go ut på Microsofts HoloLens-briller
Les også
Slik ser den mystiske HoloLens-konkurrenten ut
Les også
Microsoft har vist frem «teleportering»
Les også
Microsofts HoloLens-briller legges endelig ut for bestilling
Les også
Slik skal Microsofts HoloLens-briller brukes til å se på sport
annonse

Les også