BlackBerry har en smartklokke

Men den vil neppe slippes på markedet.

I august meldte BlackBerry at omstruktureringen av det kriserammede selskapet var over. En del av denne omstruktureringen har handlet om å fokusere mer på programvare og tjenester, enn på den rene mobilproduksjonen. En av de viktigste tjenestene i utvalget heter BBM, eller BlackBerry Messenger, og selskapet har altså testet hvordan den kan fungere på egne smartklokker.

Det er pcmag.com som melder om avsløringen, som kommer fra en intervjurunde gjort på Super Mobility Week i Las Vegas denne uken. Formålet med intervjuet, der flere journalister fikk delta, var å presentere BlackBerrys nye teknologisjef, Sandeep Chennakeshu. John Sims, selskapets sjef for bedriftsmarkedet, slapp altså likevel en liten bombe underveis.

Les også: BlackBerry klar for nye utfordringer

Tester applikasjoner på klokken

Sims forklarte at formålet var å se hvordan smartklokker og liknende teknologi fungerer med selskapets eksisterende tjenester. Klokken BlackBerry tester på høres ut til å ha en del fellestrekk med de som alt finnes på markedet. Den skal nemlig pares mot en mobiltelefon, og den fungerer med stemmestyring.

Foreløpig er det helt ukjent om klokken BlackBerry bruker til intern testing vil finne veien ut på markedet i en eller annen form. Selskapet jobber med å bli mindre avhengige av rent salg av mobilenheter, og det kan gjøre det mindre sannsynlig at vi vil se en satsing på smartklokker. Feltet er fra før smekkfullt av en mengde ulike produkter, uten at fryktelig mange kjøpere stormer butikkene av den grunn.

Nye telefoner på vei

Det er to nye telefoner på vei fra BlackBerry. Disse går under navnene Passport og Classic. Førstnevnte er en litt snodig telefon, med kvadratisk skjerm, og fulltastatur under, mens Classic, som navnet antyder, ser mer ut som selskapets klassiske tastaturmodeller. Begge kjører siste utgave av selskapets operativsystem BlackBerry 10. Systemet er basert på QNX som BlackBerry kjøpte opp for noen år siden, og fortsatt markedsfører tungt mot blant annet underholdningsanlegg i bil.

Les også: Her er BlackBerry fortsatt store

(Kilde: pcmag.com)

Les også
BlackBerry-aksjen stuper etter at selskapet benekter Samsung-oppkjøp
Les også
Blackberry klar for nye utfordringer
Les også
– iPhone er ikke noen sikkerhetstrussel
Les også
Her er BlackBerry fortsatt store
annonse