Tek.no

Nyhet

Kia lanserer tilhengerfeste på e-Soul, setter opp prisen

Men den vil ikke kunne trekke spesielt mye.

Nye e-Soul 2021 vil kunne trekke tilhenger på 300 kg.
Kia Norge
9 Juli 2020 11:17

Kias e-Soul får mulighet for tilhengerfeste fra og med august, melder Kia Bil Norge. Dette gjelder kun for biler med den store batteripakken på 64 kWh, og godkjent tilhengervekt vil være 300 kg.

Det er altså ikke spesielt mye du kan trekke med deg.

– Vi er glade for at vi nå kan tilby elbil med tilhengerfeste. Iblant har man behov for å kunne frakte med seg ulike ting som hageavfall, møbler eller en vaskemaskin, og dette vil gjøre e-Soul enda mer brukervennlig, sier Kia-direktør Irene Solstad i den norske Kia-importøren Bertel O. Steen.

Kun for nye biler - og øker prisen

Endringen gjelder kun for nye 2021-modeller, altså kan det ikke ettermonteres på dagens e-Soul.

Informasjonsansvarlig Mette Simonsen Sauge i Kia Bil Norge sier det foreløpig ikke er noe å melde om søstermodellen e-Niro.

– Nei, dessverre. Vi vet foreløpig ikke noe mer om e-Niro, men håper selvfølgelig det kommer også der, sier hun til Tek.no. Prisen for tilhengerfestet på Soul er heller ikke klart, men rundt 10.000 kroner uten merverdiavgift, sier Sauge.

Prisen på bilen vil dessuten øke med 2021-modellen, opplyser hun. Det skal være snakk om mellom 22.000 og 25.000 kroner på tvers av modellene, og ny innstegspris vil være 319.900 kroner - opp fra 294.900 kroner i dag.

– Vi har avventet og ikke økt prisene på e-Soul så langt, men må nå øke prisen som følge av blant annet valuta, samt ny årsmodell med nytt utstyr, sier Sauge. Kampanjen med metallic lakk og vinterhjul inkludert på 2020-modellen av 64 kWh-utgaven vil imidlertid fortsette, påpeker hun.

Kia varslet som kjent at de jobbet med å teste muligheten for tilhenger på e-Niro da de lanserte bilen i Norge på høsten i 2018, men et knapt år senere kom beskjeden om at det ikke ville bli noe av verken for e-Niro eller e-Soul.

Nå har pipen fått en annen låt, selv om det altså «bare» dreier seg om 300 kg.

Uvanlig med hengerfeste

Hos elbilkonkurrentene i noenlunde samme prisklasse er tilhengerfeste en ganske sjelden egenskap, så Kia skiller seg definitivt ut i markedet med dette.

Tesla Model 3 kan trekke 1.000 kg, mens de noe dyrere Polestar 2 og Volvo XC40 vil kunne trekke 1.500 kg. Skodas kommende Enyaq er godkjent for 1.200 kg og Ford Mustang Mach-e for 750 kg. Hyundai Kona fikk også anledning for hengerfeste tidligere i år, også der med 300 kg totalvekt.

Kia melder for øvrig at de nå er ferdige med reservasjonslistene både på e-Soul og e-Niro, og at e-Soul 64 kWh fra og med august også vil kunne fås med støtte for trefaselading på 11 kW.

Les også
Du bør lett kunne kjøre 400 kilometer på landevei med nye e-Soul
annonse

Les også