Til hovedinnhold

Stadig flere forhåndsbestiller Cybertruck

Og et fåtall vil ha den billigste utgaven.

I en rapport fra Wedbush skal Tesla nå angivelig ha rundet 650 000 reservasjoner for sin kommende pickup-modell, Cybertruck.

Elon Musk selv har tidligere fortalt at selskapet hadde mottatt 250 000 reservasjoner den første uken etter lanseringen. Men etter dette har ikke selskapet sagt noe mer om utviklingen av antallet, melder blant annet Electrek.

Få vil ha den enkleste utgaven

Tesla sin kommende modell kommer i tre ulike utgaver, og skal vi tro tallene i rapporten så er det et fåtall som vil kjøpe den billigste utgaven som vil bli levert uten firehjulstrekk. Kun 17 prosent ønsker seg nemlig denne varianten av bilen.

Videre så skal det være ganske likt mellom de som ønsker seg den billigere firehjulstrekkmodellen og den toppspesifiserte varianten som skal være kapabel til å klare 0–100 km/t på under tre sekunder.

Den billigste av de to firehjultrekk-variantene skal trolig få en pris rundt 50 000 dollar, noe som tilsvarer nærmere 500 000 norske kroner. Da vil du få en oppgitt rekkevidde på cirka 480 kilometer.

Mens du vil få langt mer rekkevidde om du velger den høyst spesifiserte modellen. Der du angivelig kan vente deg å få opp mot 800 kilometer med rekkevidde. Og en prislapp på 65 000 dollar, eller omlag 650 000 norske kroner.

Skal inn i et tøft beite

Tesla har valgt å gjøre det rimelig å reservere denne nye modellen. Via de norske nettsidene tar Tesla 1000 kroner for å legge deg til i køen av håpefulle, noe som er langt mindre enn tidligere modeller.

Den nye Cybertruck-en skal inn og knive om kundene med en rekke velkjente modeller når den når den kommer for salg.

Musk skapte mye rabalder da han postet en video der man kunne se at Cybertruck slo en Ford F150 i en tauekonkonkurranse. Diskusjonen gikk blant annet rundt om forutsetningene for stuntet var innenfor, hvor man tydelig kunne se at Ford-modellen kun hadde bakhjulstrekk.

Videoen ble postet i forbindelse med at selskapet på det tidspunktet hadde rundet 200 000 reservasjoner. Og valget av Ford-en var neppe tilfeldig, for det er denne som er kongen på haugen om man ser på antall solgte biler i verden.

F150-modellen skal ifølge Wikipedia være den mestselgende bilen de siste 23 årene. I tillegg vil også denne modellen komme som et elektrisk alternativ, og da blir det spennende, og mer reelt, om det blir en ny tauekonkurranse.

(Kilde: Electrek)

annonse