Tek.no

Nyhet

– Escobar-telefonen er en...Samsung Galaxy Fold

Bak et plastdeksel gjemte Samsung-logoen seg.

Escobar Fold 2 er en Samsung Galaxy Fold med gullfolie på, konkluderer Marques Brownlee.
Marques Brownlee/Youtube
11 Mar 2020 18:15

– I løpet av 30 sekunders bruk av telefonen ble det ganske klart at dette ser ut til å være en ekte Samsung Galaxy Fold – og en ny en, attpåtil.

Slik konkluderer den velkjente Youtuberen Marques Brownlee, også kjent som MKBHD, etter å ha fått levert den brettbare mobilen Escobar Fold 2.

I en video forteller han historien om hvordan han først bestilte en Escobar Fold 1 (som basert på spesifikasjoner og bilder ser ut til rett og slett å være en Royole Flexpai, og som også vi omtalte ved lansering) for 349 dollar, og så etter hvert en Escobar Fold 2 for 399 dollar (knappe 4.000 kroner).

Førstnevnte fikk han aldri, men etter en stund fikk han beskjed fra Escobar – som eies og drives av narkobaronen Pablo Escobars bror Roberto Escobar – om at de var tomme for Fold 1 og at han var blitt «oppgradert» til Fold 2 uten kostnad.

Samsung-logo under

Under Escobar-folien skjuler det seg en Samsung-logo.
Marques Brownlee/Youtube

Brownlee går så langt som å skrape vekk den Escobar-merkede gullfolien utvendig på telefonen, og under skjuler det seg – du gjettet sikkert riktig – en Samsung-logo. Grensesnittet er også Samsungs One UI.

– Men Galaxy Fold koster 1.800 dollar og Escobar Fold 2 «koster» 400 dollar. Så hvordan får de det til? Det er ikke bare lavere kvalitet på innpakningen eller markedsføringen. Min teori er at de går gjennom ordrelistene og finner navnene på Youtubere og andre i teknologimedier eller folk de tror vil snakke om telefonen om de får den, og sender ut dem – og ikke resten, sier Brownlee, som sier han tror hele Escobar-selskapet er en svindel – til tross for at en rekke Youtubere har postet videoer med telefonen i det siste.

Slik markedsfører Escobar Inc sin Fold 2 på nettstedet sitt.
Skjermdump

– Ikke gjør det

På Youtube-kanalen sin har Escobar Inc for øvrig en såkalt «endorsement»-video fra noen mange nordmenn kanskje kjenner til, og det er Anna Anka. Brownlee spekulerer imidlertid i at Escobar har betalt for videoen gjennom nettstedet Cameo, hvor perifere kjendiser tilbyr personaliserte videomeldinger for noen titalls dollar.

– Dette er en av de situasjonene hvor du vet at du må ta spesialbehandlingen du får med en gigantisk klype salt. Jeg tror leksa vi har lært er at det er altfor mange som ikke har fått sine Escobar Fold til at jeg kan anbefale å kjøpe noe fra Escobar Inc. Så ikke gjør det, sier Brownlee i videoen.

Samme historie

En annen Youtuber som forteller samme historie om å ha blitt «oppgradert» til Escobar Fold 2 er «Mrwhosetheboss», som også har et syvsifret antall følgere. Han sier han bestilte telefonen under eget navn, men etter hvert ble kontaktet av selskapet og tilbudt en telefon for test.

Mrwhosetheboss forklarer at han har vært i kontakt med Escobar Inc, som sier at grunnen til at de kan tilby telefonen så billig er at de har kjøpt enheter som ikke møter Samsungs kvalitetsstandarder, enheter som har blitt sendt tilbake og enheter som butikker har kjøpt, men ikke fått solgt.

Sjefen i Escobar Inc sier ifølge Youtuberen at Fold 1 og Fold 2 leder opp mot det som skal bli en tredje og egenutviklet telefon fra selskapet – uten bøyelig skjerm.

– Det er fullstendig opp til deg hvordan du bruker pengene dine, men jeg kan ikke personlig gå god for eller advare mot selskapet, for etter min erfaring har de vært vennlige og hjelpsomme, og jeg har sett videoer på Youtube av tilsynelatende ekte kunder som hevder å ha fått telefonene sine. Men planen var å gå inn som en anonym kunde for å se om enheten min faktisk ble levert, og det gikk ikke etter planen. Dermed trenger jeg å se at andre kunders ordrer faktisk blir levert før jeg kan anbefale dette, sier Youtuberen i videoen.

Samsung Galaxy Fold-testen vår kan du for øvrig lese her.

Les også
Nettsted: Ny Chromecast er på vei
annonse

Les også