Til hovedinnhold

Volkswagen bekrefter at den neste elbilen blir hetende ID.4

Og slipper nye bilder med mindre kamuflasje.

Volkswagens ID.4 – nå med mindre kamuflasje enn før og offisielt navn.
Volkswagen
Stein Jarle Olsen

Volkswagen viste frem «The Next ID» på bilmessen i Frankfurt i høst, og det ble da vidt snakket om at navnet kom til å bli ID.4. Det bekrefter Volkswagen nå, sammen med at ID.4 faktisk blir produksjonsversjonen av ID.Crozz-konseptet.

Bilen vil først lanseres med bakhjulsdrift, men en firehjulsdrevet versjon vil komme på et senere tidspunkt, ifølge Volkswagen. Bilen skal dessuten være svært aerodynamisk, noe som skal gi en rekkevidde på inntil 500 kilometer.

ID.4 skal bli en svært aerodynamisk bil, ifølge Volkswagen.
Volkswagen

Det er ventet at ID.4 vil få de samme batterialternativene som ID.3 og de andre bilene på konsernets MEB-plattform, med 77 kWh netto som det største alternativet.

Flere har dessuten pekt på at bilen vil komme i to versjoner – en standardversjon og en mer coupéaktig variant – og sistnevnte vil sannsynligvis hete ID.5. Det korresponderer med det som har blitt sagt om søstermodellen Skoda Vision iV, hvor produksjonsmodellen også skal være like rundt hjørnet.

ID.4.
Volkswagen

Får takskinner og tilhengerfeste

Volkswagen-direktør Harald Edvartsen-Eibak i den norske importøren Møller har tidligere bekreftet at bilen både vil få takskinner og ikke minst tilhengerfeste. I motsetning til ID.3 skal ID.4 også selges i USA.

Forrige uke meldte imidlertid tyske Manager Magazin at ID.3 lå an til å bli noe forsinket på grunn av problemer med programvaren, og at det også kunne få innvirkning på ID.4.

Overfor Tek.no sa kommunikasjonssjef Anita Svanes i Møller at de ikke hadde fått noen bekreftelse på forsinkelse fra fabrikken, og at det fortsatt var sommeren som gjaldt.

Volkswagens ID.4 vil møte tøff konkurranse. Kompakt-SUV-segmentet er et hvor konkurrentene står i kø for å ta markedsandeler.
Volkswagen

Måtte utsette bestilling

I en e-post til interessenter før helgen skrev Møller at Volkswagen bekrefter at tidslinjen ikke har endret seg, og at de fortsatt planlegger levering i løpet av sommeren. Alt er likevel ikke helt i rute:

«Vi hadde håpet på å kunne åpne opp for bestilling av ID.3 1st for de som har forhåndsbestilt bilen i løpet av første kvartal. Bestilling av bilen planlegger vi nå å åpne for i andre kvartal, og vi vil jobbe for at det skal skje så tidlig som mulig», het det nemlig i e-posten.

Nye ID.4 vil lanseres i år, gjentar Volkswagen i dag. Tidligere har de sagt at bilen skal komme på markedet mot slutten av 2020.

Volkswagen kommer uansett til å møte et svært tett felt av konkurrenter. Et batteri på 77 kWh netto vil plassere ID 4 omtrent på samme nivå som for eksempel Mercedes-Benz EQC (80 kWh netto), innstegsversjonen av Ford Mustang Mach-E (75,7 kWh brutto), Volvo XC40 Recharge, Polestar 2 (begge 78 kWh brutto) og ikke minst Tesla Model Y (rundt 75 kWh brutto).

annonse