Tek.no

Nyhet

Google saksøker Sonos for å ha brukt deres patenter

Google mener Sonos bruker en rekke av deres teknologier i sine produkter, og har saksøkt dem
Niklas Plikk, Tek.no
12 Juni 2020 08:11

Google saksøker høyttalerprodusenten Sonos for å ha brukt patenter uten tillatelse.

– Mens Google sjelden saksøker andre selskaper for patentbrudd, må vi hevde våre rettigheter her, skriver Google i søksmålet.

De ønsker at retten nedlegger forbud mot at Sonos kan fortsette å bruke Googles patenter, i tillegg til en «passende» kompensasjon.

Kontrasøksmål

Spenningsnivået mellom de to selskapene øker dermed ytterligere, etter at Sonos i januar saksøkte Google for å ha brukt Sonos’ teknologi for multiromslyd i sine høyttalere.

De hevder at Google skaffet seg kunnskap om teknologien gjennom et partnerskap for å integrere Google Play Music i Sonos-plattformen, og har brukt den samtidig som de har solgt produktene sine for billig i et forsøk på å skvise Sonos ut av markedet.

Google har nektet, og peker på at det var Google som i sin tid hjalp Sonos med å utvikle systemet sitt. Nå hevder giganten at Sonos bruker deres patenterte teknologi for blant annet mesh-nettverk, søk og lydprosessering uten å betale lisenseringskostnader. Det skriver blant annet Bloomberg.

– Vi er skuffet over at Sonos har kommet med falske påstander om arbeidet vårt sammen og teknologien. Vi forsvarer oss motvillig ved å hevde våre patentrettigheter, sier Google-talsmann Jose Castaneda til The Verge.

Vil ha importforbud

Sonos-sjef Patrick Spence mener på sin side at Google bruker en brekkstang-taktikk for å få det som de vil.

– I stedet for å adressere saken vår og betale oss det de skylder, har Google i stedet valgt å bruke sin størrelse til å finne områder hvor de kan slå tilbake, sier han.

Mens Google vil ha betalt fra Sonos, forsøker Sonos å stanse importen av en del Google-produkter som produseres i Kina, blant annet Pixel 3 XL, Chromecast og Nest Hub.

De har både lagt ned et sivilt søksmål og klaget inn Google for handelskommisjonen. Saken i handelskommisjonen skal gå i februar, og retten i Los Angeles avventer resultatet av denne før de vil behandle søksmålet.

Fikk du for øvrig med deg testen av Sonos nye lydplanke Arc?

Les også
Sonos Arc: Sonos Arc er et nødvendig og etterspurt løft for selskapets high-end-brukere
annonse

Les også