På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Libratone har gått konkurs. Bang & Olufsen kan bli neste
Corona-pandemien får følger for to kjente danske lydselskaper.
Mandag ble det kjent at Corona-krisen slår hardt ut for to danske lydselskaper. Libratone, som blant annet laget små trådløse høyttalere, hodetelefoner og ørepropper, er slått konkurs i Danmark. Selskapet har siden 2014 hatt kinesiske eiere.
Det jobbes nå med å finne en kjøper av konkursboet. Bobestyrer Anders Kønigsfeldt uttaler til den danske nettavisen Finans at flere interessenter har meldt seg slik at man håper bedriften kan drives videre.
I så fall vil også navnet Libratone leve videre.
Bang og Olufsen også mot konkurs
Den tradisjonsrike design- og luksus-lydprodusenten Bang & Olufsen kan bli nestemann.
– Bang & Olufsen er i en alvorlig situasjon, kunne styreformann Ole Andersen meddele selskapets aksjonærer mandag morgen.
Situasjonen er så prekær at selskapet nå er fullstendig avhengig av hjelp fra aksjonærene for å unngå konkurs. En ekstraordinær generalforsamling skal avholdes 3, juni.
Må hente 400 millioner kroner
– Vi er avhengige av å hente ny kapital for å komme oss igjennom Covid-19-krisen som traff oss på verst tenkelig tidspunkt, fortsetter Andersen, som viser til at selskapet så sent som i fjor høst satte i gang en restrukturering. Ifølge ham selv var de i ferd med å se effektene av dette innen corona-utbruddet tvang dem til å stenge alle butikkene sine. Selskapet har den siste tiden slitt med massive underskudd og allerede i mars varslet de av hver femte medarbeider måtte gå.
Bang & Olufsen er avhengig av at minst 2/3-deler av aksjonærene stemmer for redningsforslaget fra ledelsen for at selskapet skal klare seg. De største aksjonærene skal allerede ha godtatt tilbudet, ifølge selskapet, som også har rundt 24.000 småaksjonærer med stemmerett.
400 millioner danske kroner er summen selskapet ønsker å hente gjennom en såkalt aksjeemisjon. Ved en aksjeemisjon utstedes det nye aksjer i selskapet, gjerne til en rabattert pris for å lokke med seg investorer. Om man som eksisterende aksjeeier ikke kjøper seg videre opp i selskapet ved emisjoner risikerer man at sine eksisterende aksjer blir utvannet og mindre verdt.
Rådyre, men ofte gode produkter
Bang og Olufsen er kjente for sine luksusprodukter med stram og tydelig dansk design.
Vi i Tek har de siste årene testet flere av selskapets trådløse hodetelefoner i «BeoPlay»-serien. Den foreløpig siste modellen vi testet, BeoPlay H9 3. gen, mente vi befestet posisjonen deres som leverandør av strålende hodetelefoner.
Vi har også nylig testet deres minimalistiske lydplanke til 14.000 kroner, og deres rådyre – men «magisk gode» – multiromshøyttaler til 20.000 kroner.