Tek.no

Nyhet

Apple skal angivelig la deg redigere iMessage-meldinger etter de er sendt

Illustrasjonsbilde fra arkivet.
Niklas Plikk, Tek.no
4 Mai 2020 07:51

Apple jobber angivelig med en ganske omfattende oppgradering av meldingstjenesten sin iMessage, skal vi tro nettstedet Apple Insider.

Nettstedet har gått igjennom en omfattende patentsøknad Apple har sendt inn til det amerikanske patentkontoret, hvor selskapet går ned på detaljnivå for å beskrive eksisterende og kommende funksjoner for iMessage.

Det inkluderer blant annet muligheten til å redigere sendte meldinger, samt muligheten til å laste ned egne «mini-apper» som kun fungerer i meldingsappen.

Slik ser grensesnittet ut i patentet, hvor du kan se redigeringshistorikken til en melding.

Redigere meldinger

Det finnes allerede meldingstjenester som lar deg redigere sendte meldinger, og i visse tilfeller kan du til og med slette sendte meldinger, forutsatt at du er rask nok.

I Apples tilfelle vil du kunne redigere meldinger, men det vil bli synlig for motparten at meldingen er endret. I tillegg til en liten «Redigert»-tekst ved siden av meldingen vil nemlig begge parter ha tilgang til en meldingshistorikk som viser hvordan den opprinnelige meldingen så ut.

Likevel vil det være en grei måte å fikse opp i forvirrende eller flaue skrivefeil, for å gjøre det tydeligere hva du faktisk ville si.

Apple-patentet nevner også nye fullskjerm-spesialeffekter når du sender eller mottar meldinger. Disse eksisterer allerede ved at du holder inne send-knappen og velger blant en håndfull eksisterende effekter, men det kan altså hende det kommer enda flere. I tillegg skal Apple Pay via meldinger bli forbedret.

Ingen garanti

Husk at selv om Apple nevner alt dette i et langt patentdokument, er det ingen garanti for at dette vil dukke opp i høstens iOS 14 eller fremtidige oppdateringer. Flere av funksjonene som nevner virker dog som ganske nyttige, og ikke minst er flere av dem allerede tilgjengelig hos konkurrentene. Dermed tror mange nettsteder at de nevnte funksjonene trolig kommer i neste iOS-oppdatering.

annonse

Les også