Til hovedinnhold

Klagestorm mot Audi etter app-trøbbel for el-SUV

Eiere av Audi e-tron raser etter flere feil med selskapets app. Nå beklager bilfabrikanten, og hevder at feilen er fikset.

TRØBBEL: Audi har hatt problemer med sin helelektriske SUV. Her er en e-tron på lading under en bilmesse i Zürich torsdag.
ARND WIEGMANN / REUTERS
Mats Arntzen

Et problem med online-systemet Audi Connect har gjort at flere Audi-eiere, deriblant e-tron-eiere, i praksis ikke kan stole på varsler om låsestatus, åpne dører/vinduer og lokasjon.

I tillegg har ikke styring av lading, tidsur eller forvarming heller fungert, ettersom appen ikke har fått kontakt med serveren.

– Feilen du viser til er nå rettet. Den skyldtes utfordringer med en server sentralt i Tyskland, noe som dessverre medførte noe nedetid i appen. Etter rettingen fungerer appen nå som normalt, skriver kommunikasjonssjef i Audi, Morten Moum, til Tek.no.

På Facebook-gruppen «Audi e-Tron Owners Norway» har det rast med frustrerte kommentarer de siste dagene.

Klagestorm

I en kunngjøring opplyser administratoren av siden at de har blitt oppfordret av personer i Møller/Audi om at de skal varsle «dersom de opplever feil i appen, tilkobling og statusmeldinger fra bilen eller at styring av lading eller forvarming ikke fungerer».

Innlegget har i skrivende stund fått nærmere 90 likerlikk og over 60 kommentarer.

FRUSTRASJON: Etter svært mange innlegg i Facebook-gruppen «Audi e-tron Owners Norway»
Skjermdump

Prisen for bilen starter på henholdsvis 499 000 kroner for e-tron 50 og 663.180 kroner for e-tron 55, ifølge NAF. Med påkostet ekstrautstyr kan bilen bli betydelig dyrere.

Misfornøyde kunder: – Drittlei av bilen

Frustrasjonen var dermed stor blant eierne av Audi-modellen da applikasjonen som skulle forhåndsvarme bilen ikke virket.

«Er såååååååå drittlei!!!! Minusgrader og isete bil», skriver et medlem av Facebook-gruppen «Audi e-Tron Owners Norway».

«Har også blitt bedt om å ta screenshot av alle feilmeldingene, men de kommer og går hele tida. Kan ikke stoppe langs veien hver 10 km. Begynner å bli drittlei av bilen.» skriver en annen.

«...i praksis blir vi nå ulønnede Beta testere. All denne dritten her skulle de ansvarlige ha sett og fikset for lenge siden.» er en annen kommentar.

Tek.no har vært i kontakt med en eier av en Audi e-tron.

– Tusenvis av nordmenn har kjøpt denne. Veldig mange av de har valgt en funksjon som gjør at du kan forvarme bilen via en app. Den appen fungerer ikke. Det er ikke så gøy å ha kjøpt bil til nesten én million kroner og måtte stå og skrape is fra ruta, skriver han i en e-post.

Nå kommer Audi med en unnskyldning til kundene.

– Vi beklager selvsagt til de som ble berørt av saken, og som i nedetiden har vært nødt til å forhåndsinnstille tjenester som oppvarming av bilen direkte i bilens MMI-system, uttaler Morten Moum til Tek.no.

Tek har i ettertid fått tilbakemelding om at problemet gjelder flere bilfabrikanter, som benytter samme app som Audi e-tron.

annonse